Bohol VS Boracay?

9 feb. 2011 13:58
Visningar: 3595
Hej

Är det någon som kan berätta för mig hur vädret brukar vara i februari? Ska man åka till Boracay eller Bohol? Vad finns det för bra och dåligt med de olika öarna. Vi tycker om vita stränder och turkost vatten. Det ska vara lugn men inte för lugnt.

Vi har tidigare åkt runt i Thailand och känner nu att det hade varit spännande att prova något annat.
Av Thowe
9 feb. 2011 16:22
Hejsan

Filippinerna är helt annorlunda än Thailand, allt tar jätte lång tid men alla e jätte snälla och ok, men se upp i större städer med väskor, synliga smycken,,denna varning fick vi innan vi åkte till Cebu.
Allt är billigt jämfört med Thailand och allt finns.
Undvik dock lokala bussar, vi fick en skräck resa med dom, Ta taxi!!!!

Vi var på bohol och tyckte kanske inte att det var den vackraste strand vi varit på(panglao alona beach) men mysigt på kvällarna med alla bord på stranden etc, finns några småöar runt om för dykning etc,
I alona bodde vi på Cherrys home, jätte bra, både mat och rum. endast en kort promenad från stranden.

Vi åkte sen till Bangtao lång väg men värt det, massa vacker strand, mysig by men inget hålligång på kvällarna att tala om men bra resturanger och billigare än Alona..

MIna vänner har precis varit på Boracay och tyckte det var ett paradis....på andra sidan ön så fanns det en helt underbar strand utan massa turister.

Inte mycket till hjälp men lite info på vägen.

Hoppas ni får en skön sem
MVH Thowe
Av Tima
11 feb. 2011 14:28
Hej

Hinner ni inte åka till båda? :-)

Februari är den bästa tiden att åka!

Boracay - 25km kritvit strand, sägs tillhöra en av världens vackraste stränder. Superfin strand mot det turkosa havet! Enligt mig lite för kommersiellt och för mycket håll-i-gång på kvällarna. Som tur var hade vi bokat boende lite längre ner från själva "centrumet". Kan starkt rekommendera vårt boende om ni kan tänka er bo olyxigt. Fräscha fina stora rum med egen altan och mysig lummig liten trädgård.

Bohol - I så fall ska man nog ta sig till Panglao om man vill se bättre beach. Fördelen med Bohol är att det finns en hel del sevärdigheter som kan vara värda ett besök. Ja just det, delfinutflykten tidig morgon var faktiskt bra... många delfiner utanför Panglao.

Ta gärna en titt på mina bilder därifrån
http://www.reseguiden.se/forum/resor/backpacka-pa-filippinerna-1596
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/33126 Boracay från ovan
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/291981 Vårt boende på Boracay, Villa Camilla
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/32115 White sand beach på Boracay
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/188551 Bohol - Panglao, Alona Beach

Hoppas ni får en riktigt fin resa!
Mvh
Tima
12 feb. 2011 13:46
Instämmer med föregående, hinner Ni inte båda?

Bohol (panglao) och Boracay är helt olika upplevelser. Själv är jag en som gillar nattlivet, allt från att sitta vid några bord utställda på stranden till discotek, därför passar Boracay mig bättre. Finns även boende för alla smaker och prisklasser. Dom flesta aktiviteter rör sig kring vattensporter. Bohol/panglao har en hel del sevärdheter, båtturer och guidade turer etc. Stranden på panglao tycker jag personligen inte kan mäta sig med den på Boracay. Tror dock att en del av dom som tycker det är för lite saker på boracay inte har utforskat ön eller dom kringliggande öarna.
12 feb. 2011 15:53
Tack för era svar.

Vi hinner säkert med båda men jag tänkte att man kan åka på öarna runt omkring respektive ö. Det lutar åt att vi börjar på Boracay och sedan får vi se vad det blir. Just nu har jag bara hitat Cebu Pacific som flyger mellan Boracay (Catlica) - Dumagate. Är det någon som vet någon annan som flyger den rutten är jag glad om ni svarar.

Ha det bra alla ressugna