Resa mellan Cebu och Boracay.

Av Enomis
18 dec. 2011 10:31
Visningar: 5613
Vi åker till och från Cebu och tänker bla besöka Borqcay. Hur gör man det på ett smidigt sätt med barn? Har hört att det är dyrt att ta sig ifrån Boracay. Vi är i filippinerna i 59 dagar och har fått för oss att man inte ska missa boracay. Har även hört att det ska vara farligt att röra sig på gatorna i Cebu??Tar tacksamt emot all info.
Av Elilu
18 dec. 2011 14:10
Min pojkvan och jag bodde pa Carabao, grann on till Boracay, ett tag. Finns ingen mer fatastisk strand an Boracays den ar battre an alla paradis bilder man ser hela tiden sa om du ar sa nara bor du aka dit. Du kan flyga till Caticlan fran Cebu men jag skulle rekommendera att kontakta ett hotel innan ni landar eftersm dom flesta moter er vid flygplatsen och hjalper er over farjan vilket gor det hela lattare for er med tanke pa hur pushiga dom ar nar ni landar. Cebu pacific och Zest air flyger dit bada men jag vet att med cebu pacific far man inte ha mer an 10-15 kilo packning med om man inte betalar extra. Nar vi skulle ta oss fran Boracay till Cebu valde vi att ta bussen till Iloilo som ligger pa sodra delen av caticlan och flog darifran till cebu, det va billigare och smidigare for oss eftersom vi had ganska mycke packning.

Det va ett par ar sen vi va i Cebu nu men nar vi var dar sa kande vi oss sakra hela tiden och horde ingen som hade nagra problem dar, men det ar ingen garanti att det ar sa nu.

Om ni tar er till Boracay sa prova pa Mongoliska grilllen, finna inget battre an den.
Av Thom4
18 dec. 2011 14:58
Hej! Boracay är dyrt med filippinska mått mätt men billigt i jämförelse med resor i europa, usa mm. Gillar man bara sol och bad och strandhotell så är Boracay utmärkt vill man ha mer att välja så är Bohol eller Palawan bättre alternativ.
Cebu farligt!? det finns farliga ställen i stort sett alla städer i världen. Cebu är i jämförelse med Manila en landsortsstad. Hamnkvarteren är väl ingen hälsosam plats att vara ensam turist på efter skymning men ruckelbarkvarteren har rensats en del de sista åren.
Centrala delarna av staden har väl aldrig känts otrygga, sunt förnuft som att inte vifta med pengar, göra tvivelaktiga affärer med okända eller ta ut stora summor pengar sent på kvällen så klarar man sig bra på de flesta ställen i världen
Av Enomis
19 dec. 2011 20:03
Tack för svaren. Tänkte att vi stannar en natt i cebu sen drar vi vidare. Det ska bli så sköönt att slippa januari och februari...
19 dec. 2011 21:55
Har varit på Boracay 6 gånger dom senaste 5 åren. Det är oftast dyrare att flyga från Boracay (Caticlan), det bästa sättet är att ta en minivan till staden Kalibo. Flygpriserna från Kalibo är mellan 50 och 80% billigare än att flyga från Boracay. Minivanen tar ca 90minuter och i våras så kostade det mig 150php, plus att det fanns en del fint att titta på under bilturen.

Bästa flyget från Cebu till Boracay är med Cebu pacific.

Håller inte med om att Boracay är dyrare än något annat turistområde så som Bohol, Panglao, Mindoro.

Mat från 40php
Boende från 1000php
Av Enomis
19 dec. 2011 22:32
Perfekt!! Det låter mycket bra. Tack