Alla tips jag kan få om Cebu och Bantayan Island

Av Lewend
7 feb. 2012 08:46
Visningar: 3533
Hej tacksam för alla tips. Vi har bestämt oss för att åka trots jordbävning, har tidigare frågat om klädstorlekarna är stora och passande för svenska stora män. Är det bra snorkling på Bantayan ? MVH
7 feb. 2012 13:35
Vi är i Cebu nu och åker hem på torsdag efter tre månader i landet. I Cebu bor vi på Kiwi Lodge som är ett helt ok hotel med aircon, tv, varmvatten och sköna sängar. Maten är dock inte den bästa. Fördelen med hotellet är att det är gångavstånd till både SM Mall och Ayala Center som är finfina gallerior! Framförallt Ayala.

VI besökte tre olika öar som alla ligger i närheten av Cebu och samtliga är att rekommendera. Bantayan, Malapascua och Camotes Island (som är en grupp på fyra öar). Man kan ta sig till alla via buss från North Bussterminal (ta Ceres gula AC-bussar, gå inte på att det inte finns några och att ni ska ta den skruttiga bussen som går nu nu nu.) Personalen är hjälpsam och berättar vilken ni ska ta.

Bantayan - Buss till Hagnaya (ca 2h) och sen båt (1h tror jag). Vi bodde på Kota Beach. Jättefin strand men ingen bra snorklig. Finns inte mycket att göra på Bantayan. Bara sola och bada egentligen. Hyr en moppe och åk till Bantayan Town. Ytterst lite shopping.

Malapascua - Buss till Maya (ca 3h) och sen båt (30min). Finns gott om boende, vi bodde i enkla huts men med fin utsikt. En lång vacker strand, bättre än Bantayan enligt mig. Mer turister och mer matställen att välja på. Möjlighet att dyka och snorkelutflykter. Annars inte så mycket. Kan promenera runt ön på några timmar.

Camotes - Buss till Danao (1h, ta buss mot Hagnaya/Maya och be dem säga till när ni ska av) och sen båt (2h). Vi bodde på Santiago Bay & Garden resort. Superfint! Pool, aircon och en jättefin vik med kristallklart vatten. Min favorit av de tre ovannämnda. Finns möjlighet att dyka och folk snorklade utanför viken. Inget internet dock, närmsta är i san fran och enklast är att hyra moppe och åka dit. 30min typ. Ett till minus är att det är stor brist på restauranger. Hyr man en moppe kan man enkelt ta sig runt två av öarna och utforka grottor, vattenfall, varma källor med mera!'

Trevlig resa!
Av Lewend
7 feb. 2012 16:59
Hej Malin Tack för alla tips. Nu har jag några fler frågor. Går det inte alls att snorkla på Bantyan vi skall bo där två veckor har redan bokat rum på Marlin Beach Resort. Vi har köpt ny utrustning så intresset är stort. Undrar också om ni har känt av jordbävningen är orolig angående detta. MVH Katarina
8 feb. 2012 21:41
Hej

Malins beskrivning av Bantayan och Malapascua stämmer med min. Vi bodde på Yooneek (Bantayan) , den enda med bar på stranden. Gångavstånd från Marlin. Ni kan hyra en liten båt och åka ut och snorkla. (ca 1500PHP tror jag). Det finns två öar man brukar åka till. Ingen snorkling direkt ut från stranden. Finns i stort sätt inget mer att göra på Bantayan.

Ni kan också ta en privat båt direkt till Malapascua från Bantayan, går lite då och då. Ca 2500-3500 PHP/båt, så ragga medpassagerare. Ingen snorkling direkt från stranden här heller, man hyr en båt som kör runt ön, stannar på tre ställen. Snorklingen sådär. 1500 PHP om jag minns rätt.

Vi bodde 6 dagar på respektive ställe, och det var tillräckligt tyckte vi.

Vårt favoritställe utanför Cebu är Alona Beach på Panglao (Bohol). Ca två timmar söderut med båt (Cebu-Taglibaran) + 30 min taxi till Alona. Där har du mycket bra snorkling direkt från stranden och betydligt mer att göra.

Sebastian