Boendepärlor Skiatos & Skopelos?

Av Kestis
1 maj 2013 19:35
Visningar: 7692
Hej!
Tänkte fortsätta våra upptäckter av nya Greklandsöar och planerar för Skiatos och Skopelos de två sista veckorna i september . Är det någon som har några riktiga boendefavoriter på de öarna? Pärlor med trevlig personal, fräscha rum, gärna fin utsikt , i byarna eller strandnära; alla förslag glädjer oss.
Vi är 50 + och går eller åker gärna runt på öarna; moppe eller bil.
Varmt tack på förhand!
Av Desires
1 maj 2013 22:35
Hej!
Har varit på båda dessa öar, Skiathos för 10 år sedan och Skopelos för bara ett par år sedan. På Skiathos hade vi inte något boende vi kan rekommendera direkt. Skiathos tyckte vi var fint med många riktigt fina sandstränder, som man tog sig till via "badbussar". I september är det nog ganska lugnt där tror jag, när vi var där (i juni) var det väldigt mycket turister, både i staden Skiathos där vi bodde, och när vi tog bussarna, och ibland promenerade till de olika stränderna (fast vi såg inga mysiga vandringsvägar där, vi gick mest utmed landsvägen). På Skiathos tyckte inte vi det fanns så mycket utflykter att göra förutom att se själva staden och de olika stränderna.

Skopelos däremot passade oss bättre, väldigt vacker ö med flera mysiga byar och stränder där vi nästan överallt upplevde att hit hade inte lika mycket turister hittat - trots MammaMia-filmen som är inspelad här (också beroende på att vi var här i maj, nästan helt folktomt.).
Vi utgick ifrån www.kalimera.se guide om Skopelos, och fick verkligen se flera pärlor på denna fina ö, hade hyrbil där hela veckan. På Skopelos kan du inte bada mitt i den så pittoreska o mysiga byn (där vi bodde), utan man måste ta sig runt till de charmiga byarna och MammaMia-miljöerna med buss eller eget fordon. Vilket vi tyckte var jättemysigt här! Vi bodde på hotell Aelos som vi tyckte var trevligt, fick ett rum nära havet med utsikt mot vattnet och Skopelos vackra stad. http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g189501-d570917-Reviews-Aeolos_Hotel-Skopelos_Sporades.html

Min reseberättelse med många foton från Skopelos hittar du här http://www.desires.se/#post91
Av Desires
3 maj 2013 23:11
Ja, i alla fall vad gäller Skopelos, eftersom den staden är så otroligt genuint grekisk och charmig! Från det hotellet vi bodde på, Aelos, tog det bara ca 10 min skön promenad in till den mycket pittoreska stadsmiljön i Skopelos!
I Skiathos bodde vi i utkanten av själva stadsdelen., Jag tycker Skopelos är en mysigare ö, med mycket mer att se och uppleva via moppe eller bil. På Skiathos var det egentligen bara de olika stränderna att se, förutom själva staden. Hoppas du får fler förslag då, lycka till!
4 maj 2013 10:13
Jag har varit på båda öarna (2010), dock sov vi bara en natt på Skiathos på hemväg från Skopelos. Det jag såg av Skiathos lockade mig inte alls, jag vill ha mer genuin Greklandskänsla än vad jag upplevde där (men det passar säkert andra med annorlunda smak).

Skopelos däremot var en ö helt i min smak. Otroligt mysig stad, bra restauranger och det bästa - magiska stränder som faktiskt var ganska folktomma. Vi bodde på det mysiga Del Sol http://www.delsol.gr/en/index.htm. Vi väljer alltid att boka eget boende (lägenhet) och Del Sol hade de skönaste sängar jag sovit i i Grekland (kan vara lite si och så med sängarna ibland), poolen var fin och vi hade den nästan för oss själva. Del Sol ligger ca 10 minuters promenad från själva stan, inget som vi störde oss på, snarare tvärtom.
Sophie som driver Del Sol var helt underbart tillmötesgående och kundvänlig, man blev verkligen vän med henne. Tyvärr har vi inte haft möjlighet att åka tillbaka till Skopelos (finns ju så många andra resor man vill göra), men någon gång hoppas vi på att återvända.
4 maj 2013 21:26
Hej
Jag och min man återkommer gärna till Skopelos och bor alltid i Skopelos stad hos familjen Papadavid där nu sonen Giorgos driver hotellet.
Det är mycket trevligt och gäster som återkommer år efter år. Ett av få riktiga pärlor som vi har i Grekland.
Hotellet heter Thea Home hotel och ligger på höjden med utsikt över hela staden.

Mail (Logga in för att se e-postadress)
Tel: 0030 24240 22859
De hämtar och lämnar sina gäster när ni bokar.
Några bilder nedan.

http://www.reseguiden.se/forum/bilder/thea-home-s-nybyggda-studios-skopelos-grekland-424722
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/ikea-in-greece-skopelos-grekland-424723
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/thea-home-hotel-skopelos-grekland-424710
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/basta-rummet-pa-skopelos-pa-thea-home-grekland-245750
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/hotel-thea-home-entren-skopelos-grekland-247391
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/skopelos-stad-grekland-245747

hemsidan är på grekiska men oroas inte att ringa eller maila. Giorgos talar alldeles utmärkt engelska.
http://www.theahomehotel.com/domatia-timokatalogos

MVH Gerd
Av Kestis
8 maj 2013 20:31
Stort tack alla! Ja, Skopelos tror vi är resmålet för oss, får nog bli en längre tid där. Både Del Sol & Thea home passar vår smak, verkar härligt. Thea homes hemsida gick förresten att översätta till hygglig förståbarhet:-). Har nu beställt Kalimeras reseguide så får vi se om fler tips kommer upp! Kalispera.
Av Desires
8 maj 2013 21:31
Kul, det blir nog super! Kalimeras reseguide använde vi oss också av när vi var på Skopelos, många bra tips där, vi utgick mest från den faktiskt! Ha en bra resa!