Boende Zanzibar

24 jan. 2016 16:13
Visningar: 996
Hej!
Vi åker till Tanzania om ett par veckor, jippie! Det mesta är fixat, bara boende på Zanzibar kvar! Vi har ca en vecka och jag söker tips på ställen att bo. Vi är ett par i 30-års åldern, inga barn, typ mellan-prisklass. Tanken med resan är sol och bad och äta god mat. Vi har inte tänkt gå ut och festa men gillar liv och rörelse :) Någon som har tips på hotell/BnB/lägenhet ni gillat?

Har också läst en del om oroligheter på Zanzibar senaste tiden, någon som har varit där nyligen och känt av läget?? Områden att undvika?

Tacksam för tips!
Av Kerstin
24 jan. 2016 21:50
Hej . Vi bodde på http://www.zanzibarretreat.com när vi var där för ett par år sedan. Det ligger vid Metemwe beach och det är ett jätte fint ställe med pool. Maten var fantastiskt god. Det var inte så mycket liv och rörelse just där men enkelt att göra utflykter.
// Kerstin
5 feb. 2016 15:40
Hej! Vi besökte Zanzibar 24 dec - 3 jan o hade bokat boende via hostelbookers.com i juli 2015. Kontrollerade i början av dec med hotellet, att vi hade rum för oss tre. Fick svar då, att vi hade rum på det bokade Uhuru Beach. Dock visade det sig vid ankomsten att rummet inte var klart - såg ut som en byggarbetsplats. Hotellägaren, en engelsk kvinna, hade ordnat boende för oss på cocobeachzanzibar.com. Det är en liten "anläggning" o en belgisk kvinna, Eliza, är hotelldirektris. Båda dessa boenden finns i Jambiani, en liten by på östra sidan av ön. Det fungerade bra, budgetboende o endast fem rum, frukost helt OK i trädgården. Även middag serveras, dock innehöll menyn endast två vegetariska rätter, men de smakade bra. Taxi från flygplats till Jambiani kostade Tsh 75.000,- även om man visar listpris på Tsh 130.000,-. Tänk även på att det finns ATM endast i Stone Town.
Ett tips till är att betala i Tsh även om alla priser anges i USD. Kursen vid uttag i automat var 1000 Tsh motsvarar ca SEK 4,-, man räknade 2000 Tsh för varje USD.
Det verkade lugnt, vi bodde i den lilla byn Jambiani o var endast ute på en rundtur till kryddodling o rundtur i Stone Town. Vi anmälde oss UD:s hemsida, som man råds till att göra - där anger man tiden man besöker landet.
7 feb. 2016 11:22
Tack snälla för tips och info! Det slutade med att vi bokade tre olika boenden runt om på ön, blir bra förhoppningsvis!