Boende på vandring.

Av Kerstin
24 juni 2018 08:59 (redigerad)
Visningar: 245
Hej. I början av oktober åker jag till Nepal för att vandra. Målet är Everest basecamp och jag kommer att vandra Gokyo leden för att komma dit. Jag har sökt efter information här på forumet men inte riktigt hittat det jag söker svar på.
Jag undrar över hur kallt/varmt det är på natten om man bor på tehus eller mindre lodger? Är det någon värmekälla på kvällen, typ vedspis och kallt som tusan på morgonen ?? Eller hur fungerar det ? Anledningen till att jag funderar på detta är att jag inte helt bestämt mig för om jag behöver en bättre sovsäck än den jag har (min fungerade fint i tält på Kilimanjaro).

Jag undrar även på skillnaden mellan tehus och lodger?
Om nån har något övrigt tips så tas det så klart tacksamt emot .
Med vänlig hälsning , Kerstin
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Kerstin
24 juni 2018 09:51
Tack för svar. Jag har fått en packlista, men tänkte om det var några här på forumet som hade egna erfarenheter/ upplevelser av hur det var.
Med vänlig hälsning Kerstin
Av Hawaii
24 juni 2018 11:03
Min flickvän och jag gjorde Gokyo leden för ett par år sedan (12 dagar). Var beredd på att temperaturen inomhus är samma som utomhus. Enda undantaget (vad gäller "tehusen"): stora rummet där middag serveras och det värmt normalt endast upp till middags-tid. Sovsäck absolut nödvändigt.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Kerstin
24 juni 2018 13:58
Tack för För era svar. Då blir det en ny sovsäck, min nuvarande har en komfort temperatur på -7 grader. Gissar att det inte räcker.

Mvh Kerstin
Av Hawaii
24 juni 2018 15:32
Nog helt OK. Vi hade c:a -7C tidigt på morgonen (ung. 04:00) i Gokyo. Mitten av april.