Boende Koh Lanta/Ngai/Kradan?

27 okt. 2010 14:15
Visningar: 1488
Jag och min man flyger till Krabi nästa vecka och blir borta i 2 v.
Vi vill inte stanna i Krabi utan åka så långt bort från turister och försäljare som möjligt. Vi är inte intresserade av shopping/party alls. Snorkling/kajak/fiske och god mat, bra boende och vacker natur är det vi söker.

Vi funderar att stanna på Lanta 2- 3 nätter innan vi fortsätter till de mindre öarna. Vet inte om Lanta är nåt för oss, har hört att det är mkt turister -MEN alla som varit där verkar väldigt nöjda! Nån som har tips på fräscht, mysigt boende med god standard (ingen utomhustoa please) på Koh Lanta? Vilken är din favorit strand?

Sen Vill vi åka till Ko Ngai/Mook/Kradan, någon som har tips på boende där?
Kradan verkar vara den minst exploaterade ön så dit åker jag gärna. Hur är Ngai vs Mook? Jag gillar att man kan snorkla direkt fr stranden där, vilket verkar vara ett minus för barnfamiljer som oroar sig för vassa koraller.

Tacksam för alla svar!
27 okt. 2010 15:45
Det är INTE mycket turister på Koh Lanta - inte ens under jul- och nyår - men de du stöter på är sannolikt svenskar... Så det lär vara lugnt och skönt när ni kommer till Koh Lanta nästa vecka.

Vi brukar bo på Royal Lanta på Klong Dao-stranden - en lång härlig promenadvänlig sandstrand som är långgrund med bra restauranger, några barer, "minimarts" och massagehyddor. Stranden ligger också närmast byn Ban Saladan - man kan gå till byn men i värmen är det skönt att ta en tuk-tuk för några kronor. Royal Lanta (3-4 stjärnor) har olika boendealternativ - från familjebungalows till lyxigare bungalows med vardagsrum och jaccuzzi. Bokas billigast via www.sawadee.com

Svenska Lanta Diver hjälper också till att boka boende och skriver personligt om olika hotell www.lantadiver.com

Kika in på Odenresors hemsida - de erbjuder olika paketresor kring Krabis ö-värld och där man kan läsa om de olika öarna och vilka hotell de har valt. Kan ge några bra tips!

Kolla även denna länk med klickbara kartor http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm - här ser du de olika öarna och vilka resorts som finns.
27 okt. 2010 17:43
Tack så mycket för tipsen, Cajsawarg! Ok...inte mycket folk på Lanta men svenskar...kan nog leva med det :-) Har preliminärbokat rum på ett hotell på Klong Dao som heter Miami Bugalows. Nån som har hört talas om det?
29 okt. 2010 19:20
Läser på tripadvisor att Miami Bungalows fått dålig kritik... har dock aldrig hört talas om dem.

Southern Lanta på Klong Dao-stranden är populärt liksom Noble House. Vill du ha de riktigt gott och "lyxigt" finns Maya Lanta på södra delen av Klong Dao inkl infinitypool. Tyvärr är stranden stenig på den södra delen av Klong Dao så det är "bättre" att bo norröver mot Ban Saladan.
26 nov. 2010 11:55
Hej
Jag och min kompis var till Koh Ngai i januari 2010. Det var nog en av de finaste och mysigaste öarna som jag har varit på i Thailand. Vi bodde på ett ställe som heter Koh Ngai Villa som vi tyckte var riktigt bra. Vill man bo lyxigt kanske man ska välja något annat ställe. Det bästa med Koh Ngai är det fina revet som ligger en bit ut i vattnet från stranden. Där är det underbar snorkling och man kan se allt från sköldpaddor till jättemuränor. Ska till Thailand i januari 2011 och då ska vi åka tillbaka och bo på antingen Koh Muuk eller Koh Kradan för att testa något nytt.

Jag har även varit på Koh Lanta ett antal gånger och det är väldigt bra där med. Perfekt komplement om man åker ut på de lugnare öarna några dagar. Jag har endast bott på Klong dao beach vilket jag tycker är en väldigt trevlig strand med bra restauranger och nära till staden Saladan om man vill shoppa lite. Det finns massor av bra boende på Koh Lanta och det bästa är om man bokar något på plats. Gå runt o kika lite och pruta på priset.

Hoppas att informationen hjälpte lite.