Billigast - Charter eller ej?

Av Ahl
11 feb. 2011 23:26
Visningar: 515
Är det generellt sett billigare att resa en europa weekend som man fixar själv med flyg och bokar hotell på nätet, eller blir det oftare billigare med annordnad weekend via resebyrå då de kanske har bra rabatter och sånt?
11 feb. 2011 23:31
Om du reser inom europa, så är det inte några större skillnader mellen charter eller reguljärt. Det är tom i flera fall billigare med charter. Men om man tillexempel, ska till asien så brukar skillnaderna vara större. alltså det är mycket billigare att ordna själv hotell och flyga reguljärt.

Du kan ju jämföra priserna:

Reguljärt:

Flyg: http://www.skyscanner.net
Hotell: http://www.hotels.com
12 feb. 2011 18:09
Finns det lågprisflyg dit man ska så brukar det nästan alltid bli billigare att knåpa ihop resan själv det beror helt och hållet på vilken destination det gäller,ett annat tips om man ska boka själv är väl att man kan resa mitt i veckan om det inte är just veckoslutets uteliv som lockar,det är ju ofta klart billigare med både flyg och boende mitt i veckorna.
Håller med ymmot att skyscanner är en grymt bra sida förmodligen den bästa av dom alla för att leta billigt flyg och hotels är ju ok vad gäller boende också men systersidan http://www.expedia.se är nästan enklare och tydligare tycker jag och ibland kan det löna sig att kolla priserna på den amerikanska varianten expedia.com också för ibland gör den gynnsamma dollarkursen att det blir billigare att boka därigenom.

Har samlat en massa hotesökningslänkar här om du skulle behöva http://fiskeofritid.webs.com/billigahotell.htm
Bosse.
Av Ahl
12 feb. 2011 21:01
Tack för bra tips, dessa länkar ska jag spara
12 feb. 2011 21:53
Bor du nära Norwegian eller andra lågprisflygs platser kan du definitivt få det mycket billigare än med charter!.
Lätt att beställa boende också, t.ex. expedia.se
Trevlig resa. Ingemar