Bila i Californien

Av Memmie
23 aug 2006 14:11
Visningar: 12515
Jag har planer på att åka till Californien. Har inte kommit nån vart i planeringen ännu, vet bara att jag skulle vilja bila runt. Vill besöka Los Angeles, San Francisco och Las Vegas, kanske San Diego också. Och så vill jag köra Highway One. Är det någon som gjort en liknande resa och kan komma med lite tips?

Hur lång tid tar det att köra mellan de olika städerna? Vad får man inte missa? Finns det andra städer i området som man bör besöka. Hur lång tid tar en sån här resa på ett ungefär, räcker det med två veckor? Tacksam för alla tips!!
23 aug 2006 15:27
Hej.
Jag kom precis hem från en sådan resa. Var på smekmånad med frun :)
Vi reste under 2 veckors tid från San Francisco, nerför highway 1 till Los Angeles och sedan vidare på 101 till San Diego, upp till las vegas, inåt låndet igen till Fresno på väg till Yosemite, och sedan från Yosemite till San Francisco.
Under dessa 2 veckor hade vi inte en enda hotellbokning, vi bara körde på och stannade när vi kände för det. Tog in på både risiga och fina motell och hotell.
Hotell/motellpriserna varierade, men jag gissar att vi i snitt betalade 80 USD per natt för dubbelrum. Alltså ca 40 dollar var per natt. Ibland mer, ibland mindre.

Avstånden är långa, men inte så jättelånga. Man skulle nog kunna åka hela vägen från San Francisco till Los Angeles på en dag, och sedan tar det inte särskilt lång tid till San diego därifrån. Vi stannade dock 3 nätter på vägen innan Los Angeles (Pacifica, San luis obispo samt Ventura). Ventura låg nån timma norr om Los Angeles, men vi ville inte stanna där, så vi körde rakt igenom L.A ner till San Diego, eller närmare bestämt Pacific Beach som vi fick rekommenderat av några vi träffade i Ventura.
Pacific Beach var perfekt för oss just då. Vi bodde på ett shysst motell precis vid havet. Vädret var perfekt, inga bryderier. Solade, badade, festade. Vi var även inne i Downtown San Diego, och det var fint - men pacific beach var bättre tycker jag.

Efter det åkte vi till Las Vegas (som var som en psykedelisk bastu ungefär) i ett sträck. Tog nog ungefär 5-6 timmar att köra hela vägen på väg 15. Minns inte helt. Tiden flög iväg när man satt i bilen faktiskt. Men det går bra att köra dit på en dag. Väl framme finns det gott om hotell osv. Man kan hitta ganska billiga hotellrum på The Strip (där man bör bo.. Glöm att gå nånstans i den stan, för det är så sjukt varmt och avstånden är långa).. Mitt tips till er är att vara där på veckodagarna då det är bra mycket billigare att bo än på helgerna. (Priserna ligger från $40-$40000 per natt ungefär ;)).
Rimligtvis bör ni kunna hitta nånting helt ok för 80-150 USD per natt under veckan. Kanske så lågt som 40 USD.

Efter några nätter i Las Vegas åkte vi inåt och uppåt landet igen med Yosemite-naturreservatet som mål. Vi stannade i Fresno på vägen dit och sov på motell. Åkte in till Downtown fresno på morgonen efter för att äta. det var en väldigt deprimerande stad på många vis.
Som Borås ungefär, fast med 500 000 invånare.

Efter det var det en mycket vacker biltur till Yosemite där vi spenderade en natt (för lite tid), och sedan åkte vi tillbaka till San Francisco från Yosemite. Vackert, vackert. Otroligt vacker natur hela vägen faktiskt, utom möjligtvis öknen.. Men den var också fin på sina ställen :)

Sammanfattningsvis var det helt grymt alltihop.
Av Maddeck
5 sep 2006 12:56
hej

Jag , min man och 2 kompisar åkte hwy 1 från san fransisco - LA för 3 år sedan, det var en kanon resa! Vi var först i SF i 3 dagar innan vi åkte neråt. vi stannade en natt vardera i santa cruz, monterey och santa barbara. jag kan rekomendera monterey om du vill åka på valsafari, vet dock inte när det är säsong för det. vi var där i juni och vi såg 1 val och massor av delfiner.
Sen var vi i LA ca 3 dar, där vi bla gick och såg på Jay Leno!! En midsommar afton att komma ihåg! Sen åkte vi vidare till Las Vegas. Det blev ca 2 veckor och det kändes ok, kanske 2-3 dagar till kunde vara bra. Vi flög till SF och hem från LA, vilket var bra.
Vi bokade boende på hostelworld.com , mycket bra sida. Till Las vegas bokade vi genom Lasvegas.com, där är det mycket billigare att bo mitt i veckan, då kan man lyxa till det och ta ett 5 stjärnigt.

Bra val av resa, vi skulle gärna åka tillbaka. San Fransisco är en jättemysig stad, och inget annat kan jämföras med Las Vegas!!

Mvh madde
Snälla hjälp oss att planera vår miniroadtrip i Kalifornien i september
USA Piiia, 24 maj 2017
Updaterad av Annaer för 15 timmar sedan
8
Hej! Jag vore sååå tacksam om ni kunde hjälpa mig med att få till en lagom roadtrip då jag och min äldsta, närmaste vän äntligen skall få till en resa tillsammans till Kalifornien. Ingen av oss har varit där tidigare. Vi flyger till och från San Francisco och stannar i 14 nätter. Dag 1 landar vi ...
5 veckor - Florida + Kalifornien, Roadtrip med barn
USA Moniq, 22 jun 2016
Updaterad av Moniq för 10 veckor sedan
39
Här kommer den never-ending ämne och även om jag har läst tusentals svar både här på reseguiden (som är den bästa reseforum) och även andra forum och sidor har jag fortfarande vissa tveksamheter. Jag skulle VERKLIGEN uppskatta alla råd och tips gällande min resplan och ge förslag på hur man kan ...
Road trip Californien
USA Lancer, 21 feb 2017
Updaterad av Lancer för 10 veckor sedan
12
Hej ! Vi, 2 vuxna 1 tonåring ska göra en road trip i californien i sommar. (Juni-juli 4 veckor) Det vi funderar på är hur mycket av boendet tror ni man måste ha förbokat, det är ju högsäsong .... Vi landar i San Jose, tar sedan kustvägen ner till LA med ett par stopp på vägen ner. Några ...
Road trip Kalifornien med barn
USA Andbjo14, 27 feb 2017
Updaterad av Irene_v för 11 veckor sedan
8
Hej allihop! Som ni har längtat efter en tråd till angående en road trip i Kalifornien och denna gången med barn😉. Vi är två familjer som tänkte resa till Kalifornien i juni-juli 2018 i ca 2,5-3 veckor. Vi är totalt fyra vuxna och fyra barn(11, 9, 7 och 7år) och vi tänkte bila Highway 1 ...
Planering roadtrip Kalifornien med omnejd
USA Maase, 7 maj 2016
Updaterad av Brycecanyon för 13 veckor sedan
15
Sitter och planerar för min och sambons roadtrip i september. Just nu har jag bara låst längden på resan. Inget är bokat förutom flyget. Vi börjar och avslutar vår rundresa i San Francisco. Jag önskar nu synpunkter på mina planerade övernattningar, enligt listan nedan. Vi kommer hyra bil och ...
Tips inför bilresa i Kalifornien
USA Pernordin, 24 jul 2016
Updaterad av Pernordin för 19 veckor sedan
35
Hej alla, Så jag och min tjej tänkte åka till Kalifornien 2017, för en bilresa, som vi försöker planera inför. Tänkte kolla om det finns någon som varit där och som kan svara på några frågor vi har. Tänkte satsa på att vara borta i en månad, besöka stora städer som San Francisco, Los Angeles, ...