Bila i Californien

Av Memmie
23 aug 2006 14:11
Visningar: 12848
Jag har planer på att åka till Californien. Har inte kommit nån vart i planeringen ännu, vet bara att jag skulle vilja bila runt. Vill besöka Los Angeles, San Francisco och Las Vegas, kanske San Diego också. Och så vill jag köra Highway One. Är det någon som gjort en liknande resa och kan komma med lite tips?

Hur lång tid tar det att köra mellan de olika städerna? Vad får man inte missa? Finns det andra städer i området som man bör besöka. Hur lång tid tar en sån här resa på ett ungefär, räcker det med två veckor? Tacksam för alla tips!!
23 aug 2006 15:27
Hej.
Jag kom precis hem från en sådan resa. Var på smekmånad med frun :)
Vi reste under 2 veckors tid från San Francisco, nerför highway 1 till Los Angeles och sedan vidare på 101 till San Diego, upp till las vegas, inåt låndet igen till Fresno på väg till Yosemite, och sedan från Yosemite till San Francisco.
Under dessa 2 veckor hade vi inte en enda hotellbokning, vi bara körde på och stannade när vi kände för det. Tog in på både risiga och fina motell och hotell.
Hotell/motellpriserna varierade, men jag gissar att vi i snitt betalade 80 USD per natt för dubbelrum. Alltså ca 40 dollar var per natt. Ibland mer, ibland mindre.

Avstånden är långa, men inte så jättelånga. Man skulle nog kunna åka hela vägen från San Francisco till Los Angeles på en dag, och sedan tar det inte särskilt lång tid till San diego därifrån. Vi stannade dock 3 nätter på vägen innan Los Angeles (Pacifica, San luis obispo samt Ventura). Ventura låg nån timma norr om Los Angeles, men vi ville inte stanna där, så vi körde rakt igenom L.A ner till San Diego, eller närmare bestämt Pacific Beach som vi fick rekommenderat av några vi träffade i Ventura.
Pacific Beach var perfekt för oss just då. Vi bodde på ett shysst motell precis vid havet. Vädret var perfekt, inga bryderier. Solade, badade, festade. Vi var även inne i Downtown San Diego, och det var fint - men pacific beach var bättre tycker jag.

Efter det åkte vi till Las Vegas (som var som en psykedelisk bastu ungefär) i ett sträck. Tog nog ungefär 5-6 timmar att köra hela vägen på väg 15. Minns inte helt. Tiden flög iväg när man satt i bilen faktiskt. Men det går bra att köra dit på en dag. Väl framme finns det gott om hotell osv. Man kan hitta ganska billiga hotellrum på The Strip (där man bör bo.. Glöm att gå nånstans i den stan, för det är så sjukt varmt och avstånden är långa).. Mitt tips till er är att vara där på veckodagarna då det är bra mycket billigare att bo än på helgerna. (Priserna ligger från $40-$40000 per natt ungefär ;)).
Rimligtvis bör ni kunna hitta nånting helt ok för 80-150 USD per natt under veckan. Kanske så lågt som 40 USD.

Efter några nätter i Las Vegas åkte vi inåt och uppåt landet igen med Yosemite-naturreservatet som mål. Vi stannade i Fresno på vägen dit och sov på motell. Åkte in till Downtown fresno på morgonen efter för att äta. det var en väldigt deprimerande stad på många vis.
Som Borås ungefär, fast med 500 000 invånare.

Efter det var det en mycket vacker biltur till Yosemite där vi spenderade en natt (för lite tid), och sedan åkte vi tillbaka till San Francisco från Yosemite. Vackert, vackert. Otroligt vacker natur hela vägen faktiskt, utom möjligtvis öknen.. Men den var också fin på sina ställen :)

Sammanfattningsvis var det helt grymt alltihop.
Av Maddeck
5 sep 2006 12:56
hej

Jag , min man och 2 kompisar åkte hwy 1 från san fransisco - LA för 3 år sedan, det var en kanon resa! Vi var först i SF i 3 dagar innan vi åkte neråt. vi stannade en natt vardera i santa cruz, monterey och santa barbara. jag kan rekomendera monterey om du vill åka på valsafari, vet dock inte när det är säsong för det. vi var där i juni och vi såg 1 val och massor av delfiner.
Sen var vi i LA ca 3 dar, där vi bla gick och såg på Jay Leno!! En midsommar afton att komma ihåg! Sen åkte vi vidare till Las Vegas. Det blev ca 2 veckor och det kändes ok, kanske 2-3 dagar till kunde vara bra. Vi flög till SF och hem från LA, vilket var bra.
Vi bokade boende på hostelworld.com , mycket bra sida. Till Las vegas bokade vi genom Lasvegas.com, där är det mycket billigare att bo mitt i veckan, då kan man lyxa till det och ta ett 5 stjärnigt.

Bra val av resa, vi skulle gärna åka tillbaka. San Fransisco är en jättemysig stad, och inget annat kan jämföras med Las Vegas!!

Mvh madde
Hyra bil Kalifornien
USA Katten111, 1 okt 2017
Updaterad av Katten111 för 2 veckor sedan
4
Hej! Nu är jag ute i hyrbilsträsket och kollar. Det där med försäkringar är lite förvirrande. Det står 0 i självrisk men sen hittar jag följande text i villkoren till typ alla firmor: "Skadesjälvrisken gäller endast för delar av bilen som täcks av din trafik- och vagnskadereducering. Om andra ...
Snälla hjälp oss att planera vår miniroadtrip i Kalifornien i september
USA Piiia, 24 maj 2017
Updaterad av Piiia för 10 veckor sedan
23
Hej! Jag vore sååå tacksam om ni kunde hjälpa mig med att få till en lagom roadtrip då jag och min äldsta, närmaste vän äntligen skall få till en resa tillsammans till Kalifornien. Ingen av oss har varit där tidigare. Vi flyger till och från San Francisco och stannar i 14 nätter. Dag 1 landar vi ...
NY - Snälla hjälp oss att planera vår miniroadtrip i Kalifornien i september!
USA Piiia, 1 aug 2017
Updaterad av Piiia för 10 veckor sedan
27
Hej! I maj skrev jag nedan tråd, men p.g.a. mitt arbete blev vi tvungna att boka om datumen vi skall resa. På grund av alla kloka svar vi fick i den tråden, så har vi också tänkt om och skippar highway one mellan SF och LA. Vi flyger också nu in och ut från olika städer. Vi har också nu fått ...
Roadtrip i Kalifornien
USA Alfiee, 22 jun 2017
Updaterad av Lexy för 11 veckor sedan
12
Hej, Vet att det finns tusen trådar om detta redan men hoppas ändå att någon orkar svara på just vårt (jag och min sambos) tänkta upplägg för en 17 dagars roadtrip i månadsskiftet September-Oktober i år. :) Har lite frågor som jag hoppas få svar på. Ungefärligt upplägg (med lite buffertdagar ...
Vi bloggar om vår roadtrip i Kalifornien (samt delar av Arizona, Utah och Nevada). Följ med på resan!
USA Ingridjosefin, 29 maj 2017
Updaterad av Andreassofus för 20 veckor sedan
8
Hej allihopa, Vi har startat en blogg med anledning av vår roadtrip i västra USA som går av stapeln om en vecka. Vi skriver lite om förberedelser innan, planerad rutt mm, samt kommer uppdatera längs vägen. Vet själv hur roligt jag tycker det är att läsa resebloggar, särskilt när man kanske ...
5 veckor - Florida + Kalifornien, Roadtrip med barn
USA Moniq, 22 jun 2016
Updaterad av Moniq för 30 veckor sedan
39
Här kommer den never-ending ämne och även om jag har läst tusentals svar både här på reseguiden (som är den bästa reseforum) och även andra forum och sidor har jag fortfarande vissa tveksamheter. Jag skulle VERKLIGEN uppskatta alla råd och tips gällande min resplan och ge förslag på hur man kan ...