Roadtrip Kalifornien jul-nyår?

Av Lumi
14 juli 2012 20:01
Visningar: 3562
Jag undrar om någon har erfarenhet av Kalifornien i december/januari? Vi funderar på att åka dit över jul och nyår. Jag skulle gärna vilja få svar på följande:
- hur är vädret på vintern, kan man få lite värme och sol även i december?
- vilka aktiviteter kan man göra på vintern, bortsett från skidåkning, i området? Mountainbiking? något annat? Vi vill gärna ha en aktiv semester och inte bara sitta i en bil
- tar hemskt gärna emot tips på bra hotell i mellanklass som passar en familj på 2 vuxna och 2 barn, 9 och 10 år gamla.
- shoppingtips?

Tusen tack!
Av Hawaii
14 juli 2012 20:37
Kalifornien är stort - i princip jämförbart med Sverige från norr till söder så det kan vara stora skillnader beroende på vart du åker. San Diego är generellt betydligt varmare än San Francisco t.ex. Och du kan utesluta bad i havet. "Sol och värme" - ja, om du har tur. Vintern är den våta årstiden i Kalifornien. Så det kan regna, men du kan också ha tur och ha behagliga dagar. Under mina 10 år i San Diego hade jag många MYCKET fina vinterdagar, men om man bara är på ett kort besök är det ju mera chansartat. Ute vid kusten i södra Kalifornien kan du utgå från att det är varmare än i Sverige. Runt +15C till +20C. Söker du dig norrut och upp i bergen kan det vara i princip samma klimat - snö och kallt.