Betyg på bilder?

Av Bonanza
8 mars 2011 16:44
Visningar: 155
Jag skrev ett helt inlägg om röstning på bilder för att lätt kunna ta del av andras ögongodis på ett lätt sätt, om hur man bara skulle få rösta en gång på varje bild, om hur de 1000 bästa bilderna skulle kunna visas på sidan "De bästa läsarbilderna", och om hur dessa skulle kunna "blandas upp" med slumpmässiga bilder vars vara eller inte vara skulle avgöras med de första 20 rösterna eller nåt.

Sedan gjorde jag en sökning "på rösta på bilder" och hittade bla annat denna 5 år gamla diskussion:

http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/bildrankning-200

Sista kommentatorn fick t o m med att det skulle vara 1-10 för att lättare få snitt betyg.

Gillar du som jag vackra bilder? Synpunkter?
Av Hkn
8 mars 2011 22:26
Hej Bonanza,

jag håller med. Ett system med tummen upp (typ gilla-funktionen på Facebook) med Facebook Connect vore trevligt. Eller att kunna ge betyget 1-5 för en bild och på så sätt få en intressantare best-of-the-best-sida. Och ja, givetvis får man bara rösta en (1) gång på varje bild.

Det vore även intressant att höra om redaktionen har några nya idéer kring Reseguidens bildpolicy; den att bilderna hamnar i annonsnätverk på andra webbplatser. Det vore onekligen välgörande om man kunde kryssa i en ruta vars innebörd är: [  ] "Samtycker till att bilden visas på andra sidor än Reseguiden."

Vad säger ni på redaktionen?

All the best,

:: h ::
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
9 mars 2011 11:35
Hej!

Sorteringsvalen "Månadens populära" och "Populärast" baseras på favoriter + kommentarer. I mer-menyn finns mer avancerade sorteringar, t ex favoriter avspeglar bättre bildkvalitén än kommentarer. Favoriter är samma sak som en röst även om det inte är helt uppenbart. Om man ser sajter som Facebook/Youtube så använder de inte betygsystem a la 1-5 för det har sina brister. Sen är det kanske inte så relevant att rösta ner en bild.

Det finns mer att göra vad det gäller Facebook Connect, bättre integration vad som visas på Facebook osv, dock har vi inte gått så långt att det krävs Facebook för att vara aktiv i forumet.

mvh
Tomas
Reseguiden
Av Bonanza
12 mars 2011 10:25
Ah jag hade ingen aning om att detta fanns under
http://www.reseguiden.se/forum/bilder
Jo, det kan ju stämma att röstningen kan ha motsatt verkan om det finns ett irriterat anus här på RG.

Angående kryssrutan för publicering på andra platser så verkar det vara en god ide!

Man undrar ju om Zorrito (http://www.reseguiden.se/minsida/zorrito) vet om att hans fru ligger ute på Nya Wermlands Tidningens förstasida...?

http://nwt.se/
http://nwt.se/mera/resor/

En kryssruta skulle ju kännas bra så att man kan välja bort publicering av vissa bilder. Det vore ju också ett sätt för reseguiden att visa att man bryr sig om sina medlemmars integritet.

Exempel:
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/364222

Vad säger du Thomas? Skulle tro att merparten av medlemmarna inte har någonting emot att ni använder deras bilder, men samtidigt så värnar ni ju om de medlemmar som inte vill det.

Om att ni kör med "tyst medgivande" tycker jag inte alls! Själv är jag usel på att kolla mail, och som en del sagt: vad händer NÄR någons familjemedlem avlider och era reseannonser redan gått iväg? Om man står med ett dödsfall framför sig så kanske man inte sitter och läser/svarar på mail ifrån Reseguidens redaktion.

-Thomas?

Mvh Mathias