Bangkok-Koh Chang

Av Mami64
14 sep. 2010 08:41
Visningar: 1231
Hej.
Vi ska åka 8 pers till Bangkok med Finnair den 28:e Oktober.
Vi tänkte åka mini buss till Koh Chang,har hört att det går att åka direkt från flygplatsen?Isåfall är det någon som vet hur lång tid det tar ner till Trat?
När går sita färjan?Vi landar 13.45.Hinner vi då?

Tänkte boka familjerum på White Sand Beach.Är det någon som har något att rekommendera?Gärna till ett humant pris.

Tack påföthand
14 sep. 2010 09:04
Du måste förboka en minibuss/minivan som hämtar er på flygplatsen via ex hotellet. Så boka hotellet först och maila dem sedan några veckor innan ankomst och beställ en upphämtning på Suvarnabhumi.

Det är drygt 30 mil från flygplatsen till färjeläget - räkna med att det tar ca 3 1/2 - 4 timmar så ni hinner utan problem till färjan innan den slutar gå vid 18.30-tiden. Vi landade kl 15.00 och vi hann men då fick också chauffören "stå på" ordentligt!

Vi bodde på Klong Prao resort - kan rekommenderas. Det tar en kvart att åka in till White Sand Beach med sk songthaew (flakbilstaxi) om man vill shoppa & större urval på restauranger. Det är också mer "röj" i White Sand än på Klong Prao...

Kolla in www.sawadee.com för boende (seriös tyskägd sajt med mycket bra priser) samt sök här på sajten om tips på boenden! Det finns flera trådar här på RG med tips om bra boenden.
Av Mami64
14 sep. 2010 09:16
Hej.
Tack för ett bra svar.

Var kan man boka minibuss?
14 sep. 2010 10:23
De flesta "bättre" hotell har en egen hemsida. Du bokar hotellet via t ex www.sawadee.com för bästa pris och sedan kollar du upp hotellets mailadress via deras hemsida och mailar dem med er ankomsttid så bokar hotellet en minivan med chaufför.

Några hotell har egen hämtservice med egna minibussar, andra hotell bokar transport via "taxibolag". Det finns många små företag som kör turister! Ibland har vi betalt transporten i förväg - ibland har kostnaden lagts på hotellnotan.

Chauffören står sedan vid utgången till flygplatsen med en namnskylt och väntar på er!

Läs mer här http://www.kohchang.se/transporter/
Av Babs
17 sep. 2010 13:09
Kan rekomendera www.skyhigh88travel.com Jag har bokat med dom flera gånger, alltid fungerat perfekt. Ingen nackdel att dom är billiga också. Taxi till Koh Chang 2900 bath. Van 3900 bath.