Backpacking i Sydamerika, Australien, Asien... Hjälp!

31 juli 2017 20:04 (redigerad)
Visningar: 205
Hej!
Jag (och en vän) har tänkt att åka iväg fem-sex månader 2018 (typ januari-juni), men behöver hjälp med vart vi ska åka. Vi vill hinna med hela världen, vilket blir svårt på ett halvår.
De platser vi är mest intresserade av är Sydamerika, Australien och Asien (sydost, men även Indien). Hur tycker ni vi bör göra? Välja ett ställe att fokusera på i ett halvår, eller bara köra, eller kanske välja 2/3? Vi vill ju helst köra alla tre, någon som gjort något liknande?
Vi har just nu tänkt oss att vi ska ha en budget på 70 000, räcker det? för mycket? för lite? Någon som har koll på vad vi bör räkna med för budget? Vi har inga problem med att bo/äta väldigt billigt, men vill gärna ha pengar till olika aktiviteter. Är det många länder som det är krångligt att åka in i/ut ur? Svårt med visum? Många frågor, hoppas på många svar! Om någon har lite andra relevanta tips, idéer eller tankar så får den gärna dela med sig! tack tack
31 juli 2017 20:46
Ha i åtanke att det kan vara rätt dyrt att flyga till och från Sydamerika! Speciellt om ni ska från tex Australien! Men kan varmt rekommendera Sydamerika! Med er budget klarar ni er lätt 5-6 månader här!
Medlemmen har tagit bort svaret