Backpacka i Sydostasien

12 sep. 2016 17:22
Visningar: 333
Hej!

Vi är fyra tjejer som ska backpacka i Sydostasien under början på februari till slutet på april 2017.

De länder vi vill besöka är följande; Filippinerna, Vietnam, Kambodja, Thailand samt Indonesien. Vet ni någon bra resrutt för dessa länder och är det möjligt att besöka alla länderna på denna tid?

Kom gärna med tips på framförallt rutter, platser som man måste besöka samt en rimlig budget!
12 sep. 2016 18:50
Skulle nog välja rutten: Thailand - Kambodja - Vietnam - Filippinerna - Indonesien. Det blir en naturlig resväg med korta transporter.

Välj att boka flygbiljett till valfri ort i Thailand (Bangkok, Phuket eller Krabi) och sedan hem från exempelvis Bali. Går bra att flyga till exempelvis Phuket och Krabi med en mellanlandning för att slippa börja med Bangkok. En sådan biljett kostar ca 6000-7000:- för resa i feb - april. Sök på multicity (flygresor.se) eller flera destinationer (momondo.se).

Personligen skulle jag nog välja längst tid i Thailand och Filippinerna och som sagt avrunda med Bali när vädret börjar bli bättre i april. Till Kambodja krävs visum och i Vietnam får man stanna 15 dagar utan visum.
14 nov. 2016 13:32
Hej!
Gud var kul, vad avis jag blir! Har själv åkt på flera långresor till Asien, personligen tycker jag bäst om Filippinerna alla kategorier!
Rimlig budget är 10k/månad per person, då kan man leva relativt gott och göra det man vill läs gärna mer om det på mina inlägg om långresor, där har jag samlat allt man bör tänka på gällande budget, boende, visa, försäkring mm.
http://lyckligochlevande.nu/blog/att-resa-l%C3%A5ngt-del-1
http://lyckligochlevande.nu/blog/att-resa-l%C3%A5ngt-del-2

Lycka till och hör av dig vid frågor!