Aruba, Tobago, Kuba eller annan Karibisk ö?

5 jan. 2012 13:35
Visningar: 12528
Är det möjligt att ta sig till och spendera 2 v på någon karibisk ö utan att var rik? Såg en billig flygbiljett till Aruba, men är det någon som vet om det går att hitta boende på plats/eller boka hemifrån till vettigt pris? Vilken ö ska man välja om man vill snorkla vid vackra rev, sola på lugna vita stränder utan solstolar, men ändå ha nära till någon stad med restauranger och möjlighet till utflykter o annat? Det verkar som om de bästa snorkelplatserna finns utanför de mindre öarna. Hur tar man sig i så fall vidare till dessa öar? Flyg, båt? Är det någon som varit på Aruba, Tobago, Kuba eller någon annan ö som ni kan rekommendera är jag tacksam för alla tips.
Tack på förhand.
Solkvinnan
5 jan. 2012 15:13
Jag har varit på Aruba, Curacao, Tobago, Barbados, Grenada, St Barths, Antigua, Anguilla, Jungfruöarna och lite kort på St Martin vid två olika tillfällen.
Man kan definitivt spendera 2 veckor där utan att vara rik. Mina resor kostade 1000 kr/dag och person inkl. alla flyg, hotell, mat etc.

Jag föredrar också stränder utan parasoller. De är oftast inte folktomma dock, men jag har exempel på det också (t.ex. på St Barths och Antigua).

Har skrivit om priser och vilka hotell jag bott på på min hemsida http://www.worldofmarie.com/reseguide under Mina Resor och Karibien.

På Aruba finns t.ex. Arubiana Inn som ligger en liten bit från Eagle Beach. Arubas stränder är dock ganska fulla av folk. Du kan också åka till Curacao och stanna där ett tag. Billiga hotell finns i Westpunt.
Tobago har ett billigt ställe som heter Bananaquit. Barbados har också massor av billiga hotell i St Lawrence Gap.

Över lag tycker jag att reven är ganska skadade i Karibien, men det är fint kring Curacao.

Mellan öarna tar man sig framför allt med flyg, men mellan vissa närliggande öar finns båtar (t.ex. Anguilla till St Martin och St Marten till St Barths.

Städerna på dessa öar är ganska små och har inte väldigt mycket nöjes- och restaurangliv (St Marten och Curacao något bättre). Men det är med all säkerhet annorlunda på större öar som Kuba, Jamaica, Puerto RIco, Dominikanska Republiken etc.
5 jan. 2012 19:51
Tack för dina bra tips! Jag läste också allt om din resa i Karibien. Låter härligt o roligt. En lite fråga till bara. Hur hittade du alla billiga o bra lägenheter/hotell? Hade du kollat upp det hemma innan resan eller fick du tips på resmålet? Jag hittar bara jättedyra alternativ när jag söker på nätet.
Tack igen
Solkvinnan
6 jan. 2012 21:37
Jag minns inte var jag hittade alla hotell, men en del hittade jag genom att gå in på den aktuella öns turisthemsida där de listar alla typer av boende, från budget till lyx.
Du kan ju prova det. Ofta är det mindre privatägda ställen som man inte hittar så lätt på andra sätt.
Av Babbo
6 jan. 2012 22:38
Absolut!
Vill du resa billigt till Karibien så titta på priser mellan 1:a och 15:de december. Absolut billigaste perioden och ganska säkert väder (förutom under orkansäsongen juni-november)
Googla, googla och googla tex Guesthouse, B&B, Budget accommodation och aktuella forum för de öar du är intresserad av.

Båt finns mellan många öar, annars flyg med bl.a Liat.
http://www.liatairline.com/
Medlemmen har tagit bort svaret
9 mars 2014 23:54
Citerat från Ericefp:
Konstigt läsa här om frågor samt svar då det står klart att man vill veta om man ska behöva vara rik till karibiska öar

svar sedan från van resande är att det e ok att inte vara rik och att man lätt kan bo till ok pris

men vad e det då man menar för kostnad per natt bo på hotell ??????? ok pris e ju otroligt olika p p

jag vill äta 3 till 4 gånger per dygn och dricka tar jag då en stol med ving till Aruba 14 dagar och betalar 3000 kr

vad kommer då ett rum per natt kosta och mat . klart jag kan söka vidare på den frågan via datorn men borde inte någon här skriva lite om priser för mat dryck på som förslag Aruba
Nu är ju detta en väldigt gammal tråd, men jag skrev ju hur mycket jag betalade per dag. Det går att hitta okej hotell för drygt USD100 per natt och rum.
Vad det kostar att äta beror på om man vill laga mat själv, äta på typ Subway eller på lite finare krogar.
Medlemmen har tagit bort svaret
11 dec. 2014 05:13
Fattar inte att ni tycker att 1000kr är billigt per dygn??? så om man vill vara i Karibien i 3 månader så behöver man ca 100.000 tusenkr det är ju sjukt!!! vem sa att öarna var Amerikanska??? de flesta är Engelska kolonier eller franska!!! nog skall man kunna klara sig på några hundra om dygnet ink. rum o mat!!! eller???
11 dec. 2014 10:20
Citerat från Jag12345:
Fattar inte att ni tycker att 1000kr är billigt per dygn??? så om man vill vara i Karibien i 3 månader så behöver man ca 100.000 tusenkr det är ju sjukt!!! vem sa att öarna var Amerikanska??? de flesta är Engelska kolonier eller franska!!! nog skall man kunna klara sig på några hundra om dygnet ink. rum o mat!!! eller???
1000 kr per dygn var inkl. alla flyg, mat och boende blev inte så dyrt. Alltså kostar det inte 100 000 kr för 3 månader. Man kan absolut klara sig på 400-500 kr per dygn, man ska bara hitta ett billigt boende.

Jag vet inte vem som sagt att öarna är amerikanska. Vissa är (US Virgin Islands och Puerto Rico t.ex.), men de flesta ör helt självständiga. Man betalar dock ofta i US-dollar.
11 dec. 2014 12:02
Tack för svar Mari! men tycker fortfarande det blir dyrt med 400-500 kr dygnet säg om man åker till Spanien och hyr en lägenhet mitt i centrum vid stranden nästan den kostar inte mer än ca från 3-400 euro per månad! och maten kan man ju laga själv samt maten är ju billigare där än i Sverige säg högst 100kr per dygn sen lägenheten som är ca 30-50 kvm för ca 3000kr det gör 100 kr till per dag då räcker ju 200kr att bo fint o lyxigt i Spanien vid havet och centrum typ i Malaga marbella jag har ju hört att i Karibien är så fattigt så det borde gå att bo och äta för under 200kr per dygn! eller är jag ute och cyklar??? finns det inga lägenheter vid eller i närheten av strand eller centrum att hyra för en billig peng? om man är typ 2 st så behöver man inte mycket rum räcker ju med 20-30 kvm!!! måste man bo på hotell som är jätte dyrt tycker jag!!! om du vet något om det jag pratar om så är jag tacksam om du kan skicka några sidor på internet som har det!!! här har ni om ni skall resa till spanien!!!

http://casas.trovit.es/index.php/cod.search_homes/what_d.malaga/alert_section.7/id_search.49435440/from.alert/origin.15/tracking.NcpLCoAgEADQu8y6QJwxP5cJP0NIMkK6i-4eBG0f74bBUqocey0QADUqTBxlzNjONfVVOUPOG7sVYp0zLBAbX_Pr5AkNkfptcJ61CwT7vA/type.1/internalsection.1005/?&utm_source=alert&utm_medium=email&utm_term=malaga&utm_campaign=search&origin=15
12 dec. 2014 00:17
Du kan ju inte jämföra Karibien och Spanien!
Men naturligtvis kan det bli billigare om man hyr en lägenhet i en månad. Jag har inte gjort det så jag vet inget om det, men det är ju små öar och boende av den typen växer inte på träd. Kanske hittar man nåt på Airbnb?
Mataffärer är små och det är inte billigt där heller.
12 dec. 2014 02:41
Tack för svar!!! tänkte bo i typ samma lägenhet i 6-8 månader då man är pensioner!!!
Av Keja
29 dec. 2014 14:23
Det kostar att bo i Karibien, speciellt mellan slutet på december fram till mars så om man vill komma hyfsat billigt undan så bör man undvika just den tiden.