Är Zanzibar verkligen så trevligt som det ser ut?

22 jan. 2012 13:16
Visningar: 7403
Hej

Vi planerar en rundresa i Kenya och funderar på att avsluta den med sol & bad på Mombasakusten eller kanske Zanzibar. Jag undrar dock om Zanzibar verkligen är lika trevligt som det ser ut?

Självklart är målet med besöket att ligga på de fina stränderna, men samtidigt vill vi ha lite liv och rörelse och inte bara hotellkomplex där du måste äta alla dagens mål. Finns det möjlighet att gå ut och äta på lokala restauranger eller gå ut på en lokal bar? Finns det europeiska fenomenet med strandpromenad med restauranger?

Vore mycket tacksam att höra hur ni har upplevt Zanzibar.

/Erika
Av Mariat
23 jan. 2012 22:21
Zanzibar är paradiset på jorden!!! Ett måste!!! I kombination med safari i Serengeti på fastlandet är det definitionen på en perfekt semester. Finns lite bilder på min sida om du är nyfiken.

Nu är det visserligen 7 år sedan vi var där, och jag kan ju så klart inte garantera att det inte har förändrats, men hotellkomplex och all inclusive är inte vad vistötte på där vi bodde på Nungwi beach.

Strandpromenad låter för civiliserat, men en kort grusgata med några restauranger rakt ut mot havet fanns där. Lokal mat och massor av fisk. Liv och rörelse är kanske fel ord, lugnt och skönt är det mest hela tiden.

Passa även på att besöka Zanzibar stad, även känd som stone town. Bo gärna över en natt där och njut av den lokala fiskmarknaden på kvällen. Här är det liv och rörelse! Till skillnad mot många andra fiskmarknader kan du här peka på vad du vill ha och så grillar de det och serverar det med härligt bröd och god sås. Nästan gratis.

Hoppas någon annan har färskare info, men jag hoppas verkligen verkligen att Zanzibar inte förvandlats till ännu ett all inclusive helvete. ;-)
Av Annl
24 jan. 2012 07:58
Hej,

Vi var på Zanzibar förra julen efter en veckas safari.

Vi bodde en natt i Stonetown och sedan resten av vistelsen på östra sidan.

Östra sida är betydligt mera stillsamt än på norra sidan där det är mer backpackers och mera party - i alla fall var det så man sa till oss när vi skulle välja boende.

Där vi bodde fanns inge n strandpromenad med restauranger och en viktig sak att veta är att det är farligt att ge sig ut på stranden på kvällen då risken för rån och överfall är stor. En gäst på det hotellet där vi bodde blev rånad på dagen när hon tagit en promenad på stranden (ja, inte vår strand då förstås men längre bort från den).

Vi käkade lunch på ett spektakulärt ställe på östra sidan och det var då självklart att åka taxi.

Och iStonetown som de skrevs om i det förra inlägget kändes det inte heller säkert på kvällen. Trots detta såg vi flera europeiska turister - och flera ensamma damer - som gick ute i mörkret på kvällen.

Efter dessa inledande ord vill jag bara sy ihop säcken och svara på din fråga: Zanzibars stränder är oerhört vackra med turkosblått vatten, gott och varmt badvatten och stränderna är kritvita. Helt fantastiskt bad.

Men det är en oerhörd fattigdom och det gör att man som vit turist måste vara oerhört försiktig och tänka sig för och inte tex ge sig ut i mörkret eller springa runt med värdesaker. Man måste förstå att fattigdomen gör att vi är targets.

Men på stranden vid resorten har man det fantastiskt.
30 jan. 2012 09:19
Man kan uppleva Zanzibar på olika sätt beroende på vad man vill ha och vilket boende man väljer. Personligen skulle jag välja Zanzibar före Mombasakusten alla dagar i veckan.