Använd ni Stödstrumpor

Av Mpc
18 mars 2008 10:47
Visningar: 15047
Läste en artikel Ang stödstrumpor själv så använder jag ett par som jag har in handlat på apoteket

Läs om Economy Class Syndrome här: http://www.economyclasssyndrome.net/
18 mars 2008 12:09
Jag använder alltid stödstrumpor på flygresorna. Men det är också viktigt att gå upp från stolen ofta och trampa runt med fötterna, att göra gymnastik med dem alltså.

Gilla
Av Mizan
18 mars 2008 12:16
Självklart använder jag stödstrumpor samlar alltid på mej en massa vätska...:)) Gör oxå som Gullsing rör på mej ofta , vilker inte brukar vara något problem när man har två barn med dej...:)) köpte mina strumpor på strumpfabriken i Malmö.
Av Veiken
18 mars 2008 13:16
Första gången vi flög långt (Bangkok) 1993 hade jag inga stödstrumpor. Jag hade klumpfot när jag kom fram ,så jag fyllde en papperskorg med kallt vatten och där satt jag med Martini och fotbad. Sedan dess har jag alltid stödstrumpor och lite gymnastik i gångarna till andra resenärers stora nöje. Ibland får jag några med mig så kör vi ett pass! Har aldrig problem numera!
Ha det gott med eller utan stödisar!

Veiken
18 mars 2008 14:51
En gång stödstrumpor, alltid stödstrumpor. Använder alltid det vid långflygningar. Försöker naturligtvis komma upp rätt ofta för att röra på fötterna men sitter man inte ytterst och där sitter ngn och sover vill man ju inte störa så det är inte alltid man kan resa sig upp när man vill. Jag anser stödstrumpor vara en självklarhet
18 mars 2008 15:29
Tjejen hittade dessa strumpor: http://www.segreta.se/
Dom har lite diskretare/snyggare strumpor än apoteket.(Hon har även hört att dessa ska finnas på vissa apo..)
Dessutom inte lika varma.
Dom är ju inte direkt gratis, men ibland vill man kanske ha nåt snajdigare än apotekets "standard"..

En sökning på "stödstrumpor" ger en hel del träffar. Dock vet man ju aldrig hur safe det är att handla på olika ställen.
Var iaf inga problem alls att handla där. Snabbt och smidigt.
/Putte
18 mars 2008 17:11
Jo, dom åker med. Jag har dessutom på mig strumporna på jobbet ibland. Om jag har jeans. De är som sagt inte så vackra att se på ....
18 mars 2008 17:37
För att föklara, att jag kan gå upp och göra gymnastik med fötterna under flygning. Min man har ett utslitet knä, så vi beställer alltid platserna mot gången i flygplanet. Han behöver också göra gymnastik med sina ben.

Gilla
Av Asok
20 mars 2008 11:07
Alla flugit flera gånger till Australien och USA men aldrig med stödstrumpor men när jag flög till Beijing i våras
använde jag dessa för första gången och en sådan skillnad! Köpte dem på Apoteket och de funkade perfekt.
Kommer aldrig att flyga långflyg mer utan dem.
20 mars 2008 12:00
har just handlat ett nytt par på apoteket - 105 kr för ett par knästrumpor.
Av Monca
20 mars 2008 21:41
Köpte mina stödstrumpor på Lindex. Riktigt snygga och supersköna på!
Finns i flera färger till det facila priset 89:-. Använder dom på jobbet och ska nu med på resan oxå.
28 mars 2008 01:02
Min sambo har varit flygvärdinna och då hade hon alltid stödstrumpor. Nu är hon gravid köper på butik21 som hon tycker är billigt. Nästa gång jag flyger långt ska jag ha stödstrumpor men jag har aldrig haft det tidigare.
Känner ni någon skillnad när ni har flugit med stödstrumpor jämfört med innan?
Av Veiken
28 mars 2008 05:40
Citerat från veiken:
Första gången vi flög långt (Bangkok) 1993 hade jag inga stödstrumpor. Jag hade klumpfot när jag kom fram ,så jag fyllde en papperskorg med kallt vatten och där satt jag med Martini och fotbad. Sedan dess har jag alltid stödstrumpor och lite gymnastik i gångarna till andra resenärers stora nöje. Ibland får jag några med mig så kör vi ett pass! Har aldrig problem numera!
Ha det gott med eller utan stödisar!

Veiken
Richard
Som du ser känner jag stor skillnad
Av Ranca
28 mars 2008 09:01
Jag kör sedan några år alltid med stödstrumpor vid resor över 2-3 timmar och skillnaden är enorm! Tidigare upplevde jag nästan alltid att jag hade runda fötter ffa vid flyg över Atlanten och att det var svårt att komma i skorna igen.
En annan sak som är viktig att tänka på är att stödstrumpor hjälper till att minska risken för att få en propp under flygningen.
Av Carinas
28 mars 2008 09:48
Tillhör "detta gäng" sedan många år - helt underbart skönt!
På senaste resan till Mexico fick jag även på gubben ett par och döm om hans förvåning - så tyckte han att dessa strumpor var mkt effektiva -läs sköna!

Det jag kan tillföra forumet är att, man kan om man vill ha eller behöver ännu bättre kompression, använda en hel sko, typ gympadojja eller liknande. En sko av sandalmodell ger inte foten det bästa kompressionsstödet.

Res väl!!
Av Annnica
5 dec. 2009 09:16
Hej

Jag köper all amina stödstrumpor via www.mediconline.se
De har snygga strumpor som jag tycker är prisvärda, dessutom kommer de till brevlådan på någon dag så man sliper leta stödstrumpor.

Länk till strumporna: http://www.mediconline.se/ListProducts.aspx?cat=108

Kram Annica
Av Mpc
5 dec. 2009 10:25
den tråd had jag glömt bort men tack en då för ditt bidrag till Stödstrumpor
Svaret är borttagen på grund av brott mot Reseguidens användarvillkor
Svullna ben vid flygning!
Canada2000, 20 nov. 2013
Updaterad av Marilcj för 4 år sedan
24
Vad är era tips för folk som får svullna ben vid flygning? Själv tänker jag på dessa stödstrumpor men skulle nog få panik över att sätta på dem, de sitter för hårt och jag kan inte ens sätta på dem då jag har artros. Så vad finns det för andra bra tips där ute mer än att försöka röra på sig och ...
Bästa och billigaste bolaget att hyra bil från för USA biltripp?
USA Pernordin, 26 feb. 2017
Updaterad av Birgere för 1 år sedan
67
Hej, Så har skrivit om våra reseplaner här: https://www.reseguiden.se/diskussioner/tips-infor-bilresa-i-kalifornien-46476 Vi tänkte i dagarna, ta och boka vår resa, cirka 2 månader november-december i år. Biltrip Washington - Oregon- Kalifornien - Nevada och Arizona (Las Vegas och Grand ...
Negril, vad jag hade viljat veta innan vi åkte...
Jamaica Zoega, 18 jan. 2016
Updaterad av Plingan59 för 2 år sedan
5
Vi var där 3 veckor runt jul o nyår. Vi valde charter med fritidsresor, direktflyg och priset avgjorde. Ankomsten - Timmar av köande i en kokhet ankomsthall. Obegripligt långsamt och enorm kö. Pengar/valuta - Både US dollar och Jamaicadollar funkar överallt. Men med JMD blir det ofta ...
Ändringar i ansökningsformuläret för ESTA, inresetillstånd USA.
USA Floridasidan, 10 nov. 2014
Updaterad av Floridasidan för 3 år sedan
73
från: https://www.facebook.com/Floridasidan Nyheter angående ESTA ansökan: Som ni vet ska man ju göra en ansökan om inresetillstånd vid resa till USA, alternativt ansöka om visum. Man har nu gjort vissa ändringar i själva ESTA-ansökan. Man ska nu ange om man har alias (olika namn) och ...
GPS USA Säljes - Garmin Nuvi 52LM LifeTime - Ej Canada.
USA Markus1973, 5 dec. 2014
Updaterad av Marvanparva för 3 år sedan
9
Hej, Vi har en Garmin Nüvi 52LM GPS som vi vill sälja. Vi har nyss varit i USA och skaffade en GPS. Mycket bra att ha om Du ska hyra bil i USA! Garmin Nuvi 52 LM Nordamerika Säljes! Uppdaterad med de senaste kartorna för USA mfl. Svenska röster och Svenska texter. Oumbärlig vid körning på ...
Hur mycket kontanter tror ni behövs?
USA T0b1a5, 21 okt. 2014
Updaterad av T0b1a5 för 4 år sedan
7
Hej! Jag åker till New York i 8 dagar över nyår. Jag tänkte växla lite pengar för att ha lite kontanter att använd till taxiresor, bussresor, dricks osv osv.. Hur mycket tror ni det kan behövas? Med vänlig hälsning, Tobias ... T0b1a5: Tack för era svar. Jag kommer att växla till Dollar ...