Angkor Wat, biljett och fordon

22 mars 2014 19:03
Visningar: 2148
Hej!

Har förstått att det inte är någon idé att ta sig runt till fots bland templen :)

Hur går man tillväga? Finns det särskilda turer som går dit eller hyr man typ bara en random tuk-tuk på gatan? Hur gör man om man vill varar där tidigt på morgonen, kan man beställa pick-up av tuk-tuks i förväg?

Hur löser man det med mat, ska man ha med matsäck? Betala chaufförens mat?

Och biljetten till området, var köper man den? Är det bara entren som ingår, ingen transport?

Tacksam för svar, vi har inte jättelång tid på oss(men har avsatt 3 dagar åt angkor! ) så vill att allt ska kunna lösas så smidigt som möjligt.
22 mars 2014 19:13 (redigerad)
Man hugger en tuktuk på gatan dagen innan och bestämmer när han ska hämta upp dig vid ditt hotell. Räkna med att betala 10-15us för en hel dag. Det finns enklare matställen utanför många tempel. Tuktuk snubben jag hade gav mig en karta och visade vilka tempel han tyckte var bäst osv. Sen tog han mig runt och berättade väldigt mycket under transporterna, dom får tyvärr inte följa med inne på områdena.

Biljett köper du direkt på morgonen när ni åker in på området.
Man kan även hyra cykel och trampa runt, tänk på att det är enormt stort och blir fruktansvärt varmt mitt på dagarna.

Ta med vatten och kanske något snack! Det är mycket att gå. Jag var nöjd efter en dag, blir lite samesame efter ett tag. Men Mia för guds skull inte soluppgången över Angkor Wat! Jag grät som ett litet barn, riktigt mäktigt och energifullt!
22 mars 2014 19:16
Hej. Det är bara att avtala med en tucktuckförare eller motorcykeltaxi att ni vill bli hämtade på hotellet på morgonen. Hotellet kan säkert hjälpa er eller så står det säkert några parkerade på gatan utanför. Kom överens om pris (glöm inte att pruta) och tid. Vi använde samma motorcykelkillar som körde oss från flygplatsen. De var trevliga och pratade bra engelska. Tipsade om bra rutt att köra - motsatt håll mot de stora turbussarna :)
Biljett köper man vid en stor entré - välorganiserat.
Man kan ta med matsäck eller köpa fika och snacks inne på området. Finns kiosker och fram emot eftermiddagen dyker det upp massor med ungar som säljer dryck och godis och souvenirer. Ni kan ju bjuda chauffören på nåt om ni vill, men jag tror inte att de förväntar sig det. Men de kan kanske tipsa om var man kan äta ;)
Ni har ju mycket tid (3 dagar) så ett alternativ hade kunnat vara att hyra cykel. Då kan ni själva ta er runt i egen takt. Risken är att det blir väldigt varmt...
Av Hawaii
23 mars 2014 03:21
Du kan ju definitivt arrangera en tuk tuk dagen innan, men samma dag fungerar också helt utmärkt. Utanför varje hotell kan man utgå från att det finns ett par tuk tuk förare som hoppas på en kund. Jag och min flickvän var där för ett drygt år sedan. Också tre dagar, och hade gärna kunnat tillbringa en dag till där. Det finns 1 dags, 3 dags och 7 dags biljetter, och biljettkontoret ligger precis intill huvudgatan ut till Angkor Wat ("Charles de Gaulle"). Samma biljett ger dig inträde till SAMTLIGA tempel och de kommer defintivt att kolla din biljett. Våra favoriter var Angkor Wat (vi tyckte sent på eftermiddagen var bättre än tidigt på morgonen men kan ju variera med vädret), Bayon (inne i Angkor Thom), Ta Prohm och Preah Khan. Helt makalös upplevelse, och otroligt nog var vi helt ensamma många gånger och kunde ta massor med foto utan någon annan i bilden, speciellt i Ta Prohm och Preah Khan. Vi besökte också Banteay Srei, och det var mycket intressant och också en intressant upplevelse med bil dit (tog c:a 30 minuter med bil, inte tuk tuk). Att besöka Angkor Wat och de andra templen är en fullständigt unik upplevelse.
24 mars 2014 16:03
Banteay Sre ser också otroligt vackert ut! Hade ni en bilburen guide hela tiden, eller kan man ta en tuktuk till själva området och sedan en bil vidare till Banteay Sre?

Hur länge kan man vara i området, jag antar att det finns öppettider att rätta sig efter, någon som minns dem?

Funderar även på det här med kläder, funkar linnen eller ska det vara mer täckande?
Av Hawaii
24 mars 2014 16:45
Det är nog litet flexbilet med öppet tiderna. Från c:a 05:00 och fram till solnedgången ungefär, som ju kan variera lite beroende på årstid. Om jag minns rätt så kan man inte komma in efter en viss tid på sen eftermiddag, men är man väl inne så tvingas man inte ut vid den tidpunkten men när det väl blir mörkt ger man sig ju naturligtvis ut.

Vi hade bil och guide en dag och det var den dagen vi besökte Banteay Srei. De andra dagarna klarade vi oss helt på egen hand (med en tuk tuk). Man kan nog ta sig ut till B.S. med tuk tuk men det tar nog sin lilla tid eftersom de inte är så snabba. Skulle rekommendera bil.

De verkar inte vara speciellt petiga med klädsel. Shorts och t-shirt helt acceptabelt. I princip "använd sunt förnuft" så är det nog inga problem.