Alamo LAX är bedragare!

30 sep. 2010 12:02
Visningar: 1153
Måste varna för att hyra av Alamo LAX!

Vi bokade och betalade en Ford Escape eller liknande genom Easycar.com.
Allt skulle ingå utom bensin. Kollade noga att denna bil skulle vara lagom stor och dessutom ganska bränslesnål.

När vi efter nästan ett dygn kom fram till Alamo vid midnatt säjer killen där att med vår bokning så får vi en bil med 1,4 till 2,0 L motor.
Han säjer att i det varma klimatet kommer vi inte kunna köra med den så vi bör uppgradera till en större bil.
Kvittar hur vi resonerar så ger han sig inte, utan han ger oss att välja mellan en mycket sämre bil än vi betalt för som inte går att använda eller att uppgradera till en bil som som är mycket större än vi egentligen behöver.
Detta skulle kosta oss ca. 5000:- mer för våra tre veckor inkl, uppgraderingsavgift, någon annan avgift, skatter och högre bränsleförbrukning.

När vi fick bilen frågade jag om det inte fanns någon gardin så man kan dölja bagaget, killen såg bara trött ut och sa att "nej det är därför rutorna är tonade". PUCKO!

Kollade när vi kom till motellet på Fords hemsida att jag mindes rätt angående bilen och mycket riktigt säljs Escapen endast med minst 2,5L motor eller hybrid.

Mejlade både Easycar och Alamo.
Fick standardsvar från Easycar att speciell färg eller modell inte garanteras! Mejlade dem igen och påpekade att det var en helt annan biltyp som dessutom var oanvändbar vi skulle få. De svarade då att vi skulle skicka in kontraktet när vi kom hem så skulle de undersöka med Alamo. Var altså envis och nöj dig inte med första svaret vid problem!

Alamo svarade också att man inte garanterar modell mm. utan bara samma bilklass (de fattade tydligen inte heller att det är skillnad på en bil med 1,4 och en med 2,5 L motor) men också att vi kunde kontakta närmsta uthyrningsställe för att se om bilen vi ville ha fanns.

Dagen efter åkte vi innom Alamo i San Diego. Killen där såg chockad ut när jag berättade vad de sagt i LA och det tog totalt 10 minuter att få exakt den bimodell vi bokat och betalt för. Escapen var mycket smidigare än den Explorer vi fått och den fungerade helt problemfritt överallt, den drg 0,8l milen under våra 470 mil och hade t.o.m. både gardin över bagageutrymmet och tonade rutor :-)

Att de försöker sälja på en försäkringar, övertala en att uppgradera, försöka sälja uppgradering för att de egentligen inte har den bil man bokat är man van vid och det är egentligen nästan kriminellt redan det men detta är inget annat än rent bedrägeri.
1 okt. 2010 01:17
Jo, uthyrningsföretag kan vara j-t oseriösa.

Vi landade på LAX, bara ett problem... Polaren hade blivit av med körkortet typ tre dagar innan vi flög över.

Budget, Hertz etc sa att de inte kunde hyra ut en bil MEN de hade samarbete med ett företag som kanske kunde hjälpa oss och - hey presto - hade vi en bil.

Annars hade vi (i Miami) tvärtemotupplevelsen.

Vi beställde någon slags japansk halvstor bil med Budget och när vi kom för att hämta dem sa killen att "Tyvärr var vår modell inte tillgänglig..." och precis när vi skulle börja protestera fortsatte han "... men ni kanske skulle kunna tänka er en Mustang istället?"

"A-hrmmm... Tja... Senaste årsmodellen sa du...? OK, men bara för att vara schyssta."
Av Tubbe
1 okt. 2010 12:07
Hej

En mustang av senaste årsmodellen är väll helt OK, men mitt hjärta klappar lite eXtra när en
69-a kommer glidande.

Såg du några sådana på Cuba ? Om du såg, så var det väll med Disel motor i så fall ....

/ R
2 okt. 2010 03:08
Tror en '69:a är alldeles för modern för Cubanska förhållanden, ;-D