Åka med barn Bangkok --> Angkor Wat?

Av Hanuman
4 okt. 2012 21:15
Visningar: 1244
Hej,

Vi ska åka till Thailand under en månad from 20 november och funderar på att avsluta med att åka landvägen från Bangkok till Angkor Wat. Vi har två barn (1 resp 5 år gamla). Är det någon som åkt med småbarn landvägen från Bangkok till Angkor Wat nyligen och kan ge oss lite tips? Tänkte ta tåget till gränsen och sedan vidare med taxi alt minibuss, men är lite oroliga för vägstandarden i Kambodja.

Tack på förhand!
Av Hille2
5 okt. 2012 09:30
Tåget går väldigt långsamt så resan lär ta lång tid. Har ni tålmodiga barn så är det väl okey:) Vägen från gränsen är ny och fin numera(och det innebär ju förstås att de kör som galningar, precis som i Thailand)
Av Kerstin
5 okt. 2012 22:51
Barn och tåg brukar enligt min erfarenhet vara en bättre kombination än barn och buss.Ta en taxi när ni kommer in i Cambodja. Jag har kollat runt lite för jag ska göra samma resa med mina barn ( de är äldre) och det tycker jag verkar vara bästa valet.
// Kerstin
Av Hanuman
10 okt. 2012 21:33
Hej,

Ville bara tacka för era svar. Det får nog bli tåg till gränsen och sedan taxi som vi tänkt från början.
Av Sofiah
12 okt. 2012 23:44
Hej. Vi åkte denna sträcka för två år sedan med barnen som då var 7 och 10. Vi åkte buss till gränsstaden (kommer ej ihåg namnet) sov över där och tog på morgonen taxi till gränsen. Vi hade fixat e-visa vilket var skönt för då slapp vi strul med lurendrejerier. Vi åkte taxi från gränsen till Siem Reap. Vägen är asfalterad och i fint skick. Vi hade taxin bokat detta via en Tuk-Tuk förare som heter Lim Ratana. Vi hade fått rekommenderat kontakten med denna unge man. Han hjälpte oss också att hitta ett trevligt hotell med pool till ok pris (vi omförhandlade priset på plats). Jag hittar inte adressen till honom just nu. Kanske går det att hitta länken via Paret Sundströms blogg?
/ Sofia