Åka ensam från Koh Chang eller Bangkok till Angkor Wat

8 jan. 2013 13:48
Visningar: 1542
Hej

Jag åker till Thailand, Koh Chang 2/2 . Jag åker ensam och undrar därför vilket sätt som är det bästa och enklaste att ta sig till Kambodja på? Har läst lite om buss, taxi och båtturer, men även flyg direkt från Bangkok. Jag kommer vara första veckan på Koh Chang och andra i Bangkok. Jag har alltså inte tid till flera dagar i Kambodja utan det handlar nog om en eller högst två nätter, om man inte kan ta sig tor på en dag.

Vad bör jag tänka på? Visum? Känner mig lite harig just för att jag är ensam. Hur löser man gränsövergången på smidigast/billigast sätt? Läst om lurifaxar som vill ha betalt för att hjälpa till med visum etc.

Finns det någon som vill åka med mig, så hör av dig så samordnar vi ; )
Av Hille2
8 jan. 2013 13:58
Glöm det där med Kambodja om du bara har en eller två dagar på dig att vara där. Helt bortkastade pengar. Du hinner ju bara med att resa dit och tillbaks. Varför vill du dit när du ändå inte hinner se något av landet?
8 jan. 2013 14:06
För att jag vill se Angkor Wat, inte hela Kambodja ; )
Av Hille2
8 jan. 2013 14:08
Då måste du flyga både dit och tillbaks. Om du ska åka landvägen så är det omöjligt att hinna . Men en enda dags besök på Angkor är väldigt lite.
8 jan. 2013 14:11
Ok, det är tom lite tid bara för tempelplatsen? Får fundera lite på det då. Som sagt, upp till två nätter kan jag stanna om det inte blir för dyrt. Får kanske kika på flyg från Bangkok istället då...
Av Hille2
8 jan. 2013 17:36
Två nätter är nog ok, förutsatt att du kan komma dit på morgonen och åka därifrån på morgonen. Då får du två hela dagar åtminstone.
Av Hawaii
8 jan. 2013 20:01
Håller med Hille2. Om du bestämmer dig för att besöka Siem Reap/Angkor Wat (och de andra templen där) så ha tillräckligt med tid. Jag var där i september. Vi flög Bangkok-Siem Reap en tisdag vid 12 tiden. Tillbaka till Bangkok fredag e.m., tre dagar senare. Jag trodde att jag skulle fått nog med tempel på de c:a tre dagarna, men i efterhand önskar jag att vi hade haft mera tid där. Detta är en otroligt unik upplevelse och de olika templen är alla fascinerande på sitt sätt. Själva Angkor Wat, och andra favoriter; Ta Prohm, Preah Khan, Angkor Thom med Bayon och Baphuon. Studera allt det här i förväg om du skall dit. Hjälper dig att planera och uppskatta det mycket mera. En liten nackdel: Bangkok Airways är enda alternativet när det gäller flyg från BKK och de är dyra. Vi betalade c:a US$370 retur (per person) och det var ett "specialpris".
Av Dino_81
26 feb. 2013 07:49
Hej!

Med tanke på att du inte ska vara i Kambodja så länge så rekommenderar jag direktflyg från Bangkok till Siem Reap med Bangkok Airways. Som tidigare sagts i tråden har de ensamrätt på denna linje och är därför dyrare.

När jag besökte Kambodja hade vi fem dagar i landet, flög Bangkok - Phnom Penh och tog sedan buss till Siem Reap. Detta för att vi ville komma lite billigare undan och även ha möjlighet att se och uppleva Phnom Penh.

Vi löste visum (visa-on-arrival) på flygplatsen genom att fylla i ett formulär samt bifoga ett passfoto. Passfoto kan du fixa på något varuhus i Bangkok för billig penning. Vill minnas att visumet kostade 25 US-dollar och du måste ha en ledig sida i passet för att fästa detta.

Man kan visst också ansöka om om visum elektroniskt för lite mindre summa (20 US-dollar har jag för mig) om du kommer med flyg. Det ska tydligen göra att det går lite fortare vid gränsen men för oss gick det väldigt fort ändå.

Vi var en dag och upplevde templen och det räckte för oss. Vi hyrde en re-mok (moped med ett litet släp där man sitter) med tillhörande förare för 15 US-dollar (vilket var överpris). Observera att föraren endast kör dig runt, det är ingen guide. Men det finns mycket literatur om templen så du kan med lätthet skapa dig din egen "rutt". Försök komma iväg så fort som möjligt på morgonen innan det blir allt för mycket turister.

Kommer inte ihåg var inträdet till tempelområdet kostade, men det finns en- och tredagarskort samt veckokort.