2-3 månader i Thailand, vad skall man inte missa?

19 maj 2013 20:30
Visningar: 1563
Hej!
Jag, sambon och våra två barn som kommer vara 3 och 5 år gamla tänkte spendera två eventuellt tre månader i Thailand nu denna vintern och skulle vilja ha lite tips och råd om vad man inte får/skall/bör missa?

Sist vi var nere i Singapore så åkte vi över till Phuket och phi phi, så det känner vi oss "klara" med, nu är jag lite inne på krabi, lanta, lipe, eventuellt åka över till langkawi.. Ko Chang känns även intressant.
Vi vill helst se så mycket som möjligt under dessa månader utan att det skall kännas som för mkt runt åkande för barnens skull, dock är de resvana då vi vart i farmors hemland Singapore några vändor sen de föddes och då åkt små utflykter till öarna runt omkring. Har nog tänkt stanna ca en vecka, eventuellt två på varje ställe.

Så vart bör vi flyga? Vilka ställen bör vi besöka och hur transporterar vi oss bäst mellan dessa? Har inget emot att åka tåg/buss/båt. Hur hade du/ni lagt upp en resplan på ett ungefär?

Tack på förhand! :)
19 maj 2013 22:39
Hej!
Vi har rest med våra barn två vintrar och varit borta tre och två månader. Vi gillar också att flytta runt lite. 1-2 veckor på varje ställe tycker vi är är lagom. Beror ju lite på om man hittar en "pärla" där man trivs jättebra. Barnen är också resvana så det har aldrig varit några problem med resorna. Tvärt om tycker dom det är spännande med flyg/båt resor.
När vi var i väg 3 mån åkte vi flyg Bangkok, vidare inrikes till Krabi. Taxi till, Koh Lanta, ca 3 v. Flyg tillbaka till Bangkok och träffade vänner i några dagar. Flyg till Trat och Koh Chang/Koh Maak(speedboat), stannade där ca 3 veckor. Minibuss till Bangkok (åkte med vänner eftersom vi inte hade bestämt vart vi skulle sen). Flög till Koh Samui och stannade 2,5 v, båt till Koh Pangan, 10 dagar. Därefter flyg från Samui till Pattaya och minibuss/båt till Koh Samet, ca 1 v. Sen taxi tillbaka till Bangkok. Blev mycket flyg den resan eftersom vi ville träffa upp vänner som var i Thailand.
Sist vi var i väg var vi borta två månader. Då blev det Koh Lanta och Koh Muk(speedboat), Bangkok(flyg), Trat(flyg), Koh Chang och Koh Kood.
Vi bokar alltid upp första 4-5 dagarna, sen kollar vi boende på plats. Vi gör upp en ungefärlig plan om vart vi vill åka sen blir det kanske lite ändringar när man väl är där. Personligen tycker jag om Koh Lanta, om man håller sig till stränderna lite längre söderut på ön. Barnvänligt! Koh Pangan och Koh Chang är andra favoriter.Elefantridning på Koh Chang är populärt hos barnen. Paradiset är Koh Kood. Dit återvänder vi i december :)
Vi gillar Bangkok, så passar alltid på att få några dagar där.
Langkawi har vi åkt till från Malaysia och sen vidare till Thailand. Lite jobbigare resa med båt, men då åkte vi utan barn. Går ju som ni funderade på bra att kombinera med Krabi, Lanta, Lipe..
:)
20 maj 2013 08:14
Tack för tipsen! Vi har nog tänkt att boka de första ca två veckorna, då vi vill flyga ner mellan jul och nyår, dvs mitt i högsäsongen. Annars kommer vi nog ha en rätt öppen resplan men några bestämda stopp. :) funderar på att börja i Bangkok två dagar sedan vidare till Ko Chang och kolla in koh kood med då. Sedan ta oss ner mot krabi, är flyg från Bangkok bäst då?
21 maj 2013 15:24
Känns som ett rätt bra val att förboka under högsäsong, speciellt om man åker med små barn. Vi tycker det är smidigast och säkrast att flyga Bangkok - Trat. Man spar inte så jättemycket med tid men tycker det är värt det. Man kan ju åka minibuss, AC-buss och taxi också. Minibuss åker vi inte igen med barnen, kändes inte alls bra.. Det kan ju gå lite snabbt på vägarna så... AC-buss tycker jag är bästa alt till flyg. Det är ju Bangkok Airways som äger flygplatsen i Trat så man måste flyga via Bangkok om man sen ska vidare till Krabi. Annars kan man flyga från Trat till Koh Samui och ta sig därifrån med båt och buss. Ett annat alt är att flyga från Pattaya till Krabi.
22 maj 2013 15:38
Hej,

En riktigt tuff och häftigt resa ni har gjort Livelife.

Det är ganska svårt att tipsa folk vad som är bra eller dåligt då alla tycker olika men tycker själv att
BKK-Koh Samet-Koh Chang- Koh Kood/Koh Mak är ett bra alternativ.

BKK - Staden som passar alla
Koh Samet - Lungt med fina stränder
Koh Chang - Finns mer att göra än på Samet
Koh Kood och Koh Mak - Som Livelife skriv, paradiset

Lycka till
Din vän i Bangkok
22 maj 2013 20:40
Klart det är svårt att tipsa då som du säger alla tycker olika, men alltid bra att höra sej för och kul att få veta vad andra tycker :) har lite av beslutsångest och kan inte välja riktigt vad vi skall... :) att det skall vara så svårt ;)

Sambon har vart i bkk och gillar det inte alls! Jag skulle vilja dit... :)
23 maj 2013 16:20
Hej,

Var ni än väljer så tror jag att det blir kanon! Ni har ju varit här för ut och vet att det är ganska att misslyckas, eller?

Två-tre dagar räcker väl i BKK. Det många missar är att göra finare restaurang besök. Finns otrolig många fina restauranger i BKK. Lyx men kostar lika mycket som man skulle äta på en vanlig restaurang hemma i Sverige.

Du skriver att ni funderar på att börja i Bangkok två nätter. Det måste ni göra. Det är bra för barnen att få vila lite efter en lång resa och du vill ju dit.

Rek Pratumwan Princess Hotel som ligger i samma byggnad som klassiska MBK.

Mvh
Din vän i Bangkok
Av Hille2
23 maj 2013 22:44
Om jag skulle stanna så länge i Thailand skulle jag definitivt tillbringa mer tid i Bangkok (finns mycket roligt där även för barn). Dessutom skulle jag ta tillfället i akt och även resa lite utanför alla stränder och öar. exempelvis till Kanchanaburi, Erawan, Say Yok, Ayttahaya, Chiang Rai, Ciang Mai. Straänder och öar har ju sin charm men tenderar efter en tid att vara tämligen lika varandra.
25 maj 2013 00:10
Tack så jättemycket för alla tips! Nu är flyget bokat 26 dec lyfter vi från Landvetter, landar i Bangkok den 27, flyger hem från Singapore den 5e mars! ( är vi på andra sidan jorden måste vi ju hälsa på släktingarna med....)

Så blir nog två nätter i Bangkok och sedan är det nu dags att börja spåna i en resplan, vi tar nog ko samet, ko Chang och ko mook innan vi drar oss ner mot krabi och lanta..

Vi kommer nog boka så vi har boende de två-tre första veckorna i januari pga högsäsongen med sedan ha allt öppet och se vart vi hamnar, så tips tas fortfarande tacksamt emot! :)

Åh, vad gött detta känns!!! :)
25 maj 2013 00:12
Skall kolla in hotellet transferbkkcom

Livelife, du har inga bra tips på hotell..?
26 maj 2013 09:41
Hej!
Va kul att ni har bokat flyg nu :) Tycker det låter som en bra plan med den resrutt ni har valt. Och Singapore är ju underbart! Dit vill jag snart tillbaka till :) Vill bara nämna att många har besvärats med sandloppor på Koh Mak. Finns tidigare diskussioner om temat här på reseguiden. Vi drabbades hårt av det och jag rekommenderar därför Koh Kood före Mak. Plub Pla Koh Mak Retreat är ett jättemysigt boende, ingen strand och tala om men fin pool. Ett tips är att ta med räddnigsvästar till barnen, känns tryggt när man åker speedboat. Senast vi var i Bangkok bodde vi på Novotel Bangkok Platinum. Perfekt med AC-lekrum precis nära poolen och bra läge. Svårt att tipsa boende på Koh Chang över högsäsong. Vi gillar lite mindre resorter och klarar oss utan pool, då finns det mer att välja på :) På Koh Kood ska vi i år bo på Natural Beach Resort, Ao Bang Bao. Förra gången vi var där bodde vi på Koh Kood Resort, barnvänlig strand och vänlig personal. Mvh J
10 juli 2013 22:51
Koh Lipe är fantastiskt! Även paradisön Koh Ngai som ligger mellan Lanta och Lipe. Vi valde bort Langkawi då många åkt tillbaka till Lipe från Langkawi för att vattnet och stränderna inte alls var i närheten av de på Lipe.
Där får man inte missa solnedgången vid Mountain Resort på Sunset Beach samt en middag på Serendipity Hotel vid Sunrise Beach.
11 aug. 2013 15:23
Jag har hört detta, att det inte alls vart bra på langkawi så det är faktiskt struket. och ja reseplanen är lite ändrad. Nu har vi knött in australien i två veckor med.. Sambons drömresemål så vi slår till när vi ändå är "nästan" där.

Då skall jag lägga allt detta ni sagt på minnet, kommer ha en hel bok sen med saker jag vill se/göra ;)