Paketresor till Korsika

Jämför och boka flyg med hotell från ledande reseföretag - Norwegian, SAS, Ving, Ryan Air, AirFrance, British Airways, Lufthansa...

Sök eller välj resmål

Sök
Filter

Om Korsika Frankrike, Europa

Trots att det finns många sandstränder, utmärkt mat och några av världens svåraste vandringsleder är ön Korsika mest känd för något helt annat. Här föddes nämligen den franske kejsaren Napoleon.

Det går inte att tillbringa många timmar på Korsika utan att påminnas om dess mest kände invånare; den franske kejsaren Napoleon. Du ser hans ansikte och namn i varenda souvenirbutik, på statyer och i flera Napoleon-museer.

Om du inte är intresserad av kejsaren så kan du i stället ägna dig åt att sola på någon av de 200 sandstränderna, de mest populära ligger vid Calvi, Bonifacio och Porto-Vecchio.

Ön är extremt bergig och de slingrande serpentinvägarna gör att det tar timmar att köra omkring med bil.
Men vandrare älskar den här dramatiska terrängen. Här finns bland annat Europas svåraste vandringsled, den 20 mil långa GR20.

En av världens längsta nudiststränder ligger på Korsikas östkust. Sandstranden Plage Linguizzetta är så lång, mer än fyra kilometer, att du kan hitta en plätt du kan ha helt för dig själv.

Karta över Korsika

Populära resmål relaterade till Korsika