Inresekrav - vad gäller för mitt resmål?

Nu blir det enklare att resa då många länder tar bort krav för inresa och lättar på restriktioner.

Länder utan inresekrav

Du behöver inte covidbevis oavsett om du är fullvaccinerad eller inte. Du behöver inte fylla i något inreseformulär.

Albanien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Grekland, Irland, Island, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Montenegro, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Polen, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Storbritannien, Tjeckien, Ungern, Österrike.

Länder med begränsade inresekrav

Du behöver ett giltigt covidbevis. Krav på test gäller dig som inte är fullvaccinerad. Du behöver inte fylla i något inreseformulär.

Belgien, Bosnien och Hercegovina, Cypern, Frankrike, Georgien, Italien, Kosovo, Malta (kräver inreseformulär), Portugal, Spanien, Turkiet, Tyskland


Kontrollera alltid vad som gäller innan du reser.
Se här vad som gäller för ditt resmål

Charterresor till Kalamatakusten, Grekland

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalamatakusten Peloponnesos, Europa

Under flera tusen år användes stranden i Kalamata av krigande spartaner och romare.
I dag är det soldyrkare som tillbringar sin tid här.

Det här är en gammal hamnstad som domineras av den fyra kilometer långa stranden. Här kan du tillbringa dagarna i solen och sedan ta ett glas vin och prova några av de berömda lokala oliverna.

Flera vägar i centrum har stängts av för biltrafik och är i dag trevliga gågator med butiker och kafeer, bland annat huvudgatan Aristomenous. Det riktiga centrumet i Kalamata är Vasileos Georgiou-torget med flera uteserveringar.

En lite udda sevärdhet hittar du i tågparken, ett grönområde där man ställt ut gamla lok och tågvagnar.

Eftersom Kalamata ligger bra till använder många hotellen här som bas för utflykter till övriga Peloponnesos. Det finns bland annat bra bergsklättring och sevärdheter som Sparta-ruiner och helgedomen Olympia.

När du ligger på stranden känns det som himmelriket, men bara fem mil söderut ligger ingången till dödsriket. Antikens greker var säkra på att en av grottorna på Tainaron-udden var ingången till Hades, det spöklika underjordiska riket där de döda höll till. På bergstoppen vid den här grottan finns ruinerna av ett tempel till havsguden Poseidon.