Sydafrika, Swaziland och Lesotho.

Resealbumet skapat av: Eje_b
11 aug. 2014
Visningar: 197
En Afrika-resa 31 mars - 25 april 2014, som består av en blandning av storstad, natur, safari, kultur och bilsemester till 3 länder. Samt lite äventyr också.
Landar i Johannesburg. Hämtar ut hyrbil.
Kör till huvudstaden Pretoria där vi tillbringar ett par dagar innan vi åker till Graskop och det natursköna Panorama Route.
Därefter forsätter turen till Kruger Park, till en privat lodge i Klaserie Private Nature Reserve som heter nThamboo Tree Camp. Där åker vi med på flera game drives och upplever de vilda djuren på nära håll.
Vi styr vidare till Hazyview för att vila upp oss efter safariturerna.
Vi forsätter vår färd till kungadömet Swaziland för några dagars upplevelser.
Sedan bär det iväg igenom Swaziland och in i Sydafrika igen och ut till Indiska Oceanen och St Lucia. I St Lucia stannar vi flera dagar för att bl.a. besöka och åka på game drives i parkerna Hluhluwe-Imfolozi National Park och iSimangaliso Wetland Park med all sin djur och naturprakt.
Vidare utmed kusten till La Lucia och Durban.
Vi fortsätter inåt landet genom böljande dalar till Himeville vid södra Drakensbergen. Härifrån gör vi vår utfärd till Sani Pass och det lilla landet Lesotho.
Nästa anhalt blir till de norra Drakensbergen, Cathedral Peak, med sina fina och majestätiska toppar.
Sista ort på denna innehållsrika och underbara resa är till Johannesburg och utfärd till Soweto.
Kategori: Sport, Natur & Fritid
Besökta länder: Sydafrika, Lesotho, Swaziland
Reslängd: 26 dagar
Datum: 31 mars - 25 april 2014

Bilder

Karta

Kommentarer

Av Eje_b
19 jan. 2015 10:30
Tack. Ja, det var en fin resa. Vi ville ju ha en resa med blandade olika upplevelser i, och det fick vi verkligen. Vi planerade och bokade hela rutten hemifrån. Vi längtar tillbaka.
17 jan. 2015 16:35
Det verkar som ni haft en fantastisk resa. Fina bilder, bilderna inspirerar till en Sydafrika resa. Jag åkte runt en del i Sydafrika på 70-talet och var bland annat i Kruger National Park. Eftersom det var matbrist i Moçambique, där vi jobbade åkte vi också ofta till Mbabane för inköp.