Kryssning i västra karibien

Resealbumet skapat av: Asl
15 feb. 2015
Visningar: 152
I västra Karibien får du mer tid till havs och mindre tid i hamn eller på stranden pga av de längre distanserna. Du kan utforska gamla Mayaruiner, vandra i regnskog, eller snorkla och dyka i fantastiska korallrev.
Våra resa börjar och slutar i Fort Lauderdale.

Första dygnet är vi till havs, färdas längs Cubas norra kust, västerut.

Första strandhugget var på George Town, Grand Cayman.
Seven Mile Beach är känd som en av världens 10 bästa stränder. Den mest populära aktiviteten på Grand Cayman är en snorkeltur till Stingray City där sammetsmjuka stingrockor med ett vingspann på upp till två meter samlas för att äta och umgås och Delfin Cave där man kan simma med delfiner.

Nästa strandhugg var, Roatan -dykarnas paradis. När vi satt våra fötter på ön tar vi en buss från färjan till West End-delen där den genomsnittliga sikten är 25 meter och det är högst troligt att du får möta mjuka koraller, fiskstim, stingrockor och muränor.

Vårt tredje strandhugg var, Cozumel, Mexico.
En fullkomlig karibisk ö. Vidare med båt in till Playa del Carmen på Yucatánhalvön i Mexiko. Därifrån vidare med buss till Tulum ligger 6,5 mil söder om Playa del Carmen. Ruinerna efter den gamla mayastaden. Templet har sina rötter i 500-talet. Området är välbevarat och ger en god inblick i hur mayafolket levde. Självklart finns även badmöjligheter. Ta de vindlande trapporna ner till den vita stranden nedanför och ta ett dopp!

Nu vårt andra dygn till havs färdas vi österut på vår kryssning, mot östra Karibien.

Vårt sista strandhugg var på Bahamas på en av de praktfulla, vita sandstränderna. En av de finaste stränderna i Karibien.

Vi flög med Norwegian från Köpenhamn direkt till Fort Lauderdale. Efter några sköna dagar i Fort Lauderdale åkte vi på en kryssning med Princess Cruises, 7 dygn i västra Karibien.
Kategori: Kryssning
Besökta länder: Mexiko, USA, Bahamas, Caymanöarna, Kuba, Danmark
Reslängd: 10 dagar
Datum: 7 - 16 januari 2015

Bilder

Karta