Kos 2015

Resealbumet skapat av: Yessie
11 okt. 2015
Visningar: 78
En sistaminuten resa som blev kanon även fast det blev så sent som i oktober. Vi bokade endast flyg med fritidsresor för 2500:- var en vecka innan, hade vi haft mer is i magen hade vi fått dem för 1500:- st. Men med boende på Villa Popi i Kefalos för 18 euro per natt så kom vi ändå undan väldigt billigt ca 3100:- var för flyg och boende. Det som var dåligt är att när man nu bokar endast flyg hos charterbolagen ingår inte bagage längre utan man får lägga till ca 300:- per väska. Vi tog en väska för vi tänkte att det räcker ju då man ändå får ha handbagage men såg sen att det även där snålats in med 5 kg högst på varje handbagage. Som tur var vägde de aldrig dem så det gick bra ;)

Från flygplatsen tog vi taxi till Kefalos, endast 17 km men ändå en kostnad på 30 euro, så med facit i hand efter fyra dagars hyrning av fyrhjuling så skulle vi ha tjänat på att hyra bil på flygplatsen och haft den veckan ut för ca 1200:-.

Stranden i Kefalos var inte så rolig tyvärr, smutsig och stenig så därav anledningen att vi hyrde fyrhjuling såpass många dagar. Det kostade 14 euro per dag samma som moppe så därför valde vi fyrhjuling då man sitter lite bekvämare på den. Kos överträffade alla våra förväntningar, underbart väder så man kan absolut åka hela oktober ut, massa trevliga utflyktsmål och bra och billig mat! En stor öl 1,5-3,5 euro, grekisksallad 4 euro, pita gyros 2,50 euro och ett glas vin 2 euro.

Vi var aldrig inne i Kos stad men där vi bodde var det definitivt inget party längre utan lugnt och stillsamt, vi hade nästan hela stränderna för oss själva i oktober.
Kategori: Sol & Bad
Besökta länder: Grekland
Reslängd: 8 dagar
Datum: 2 - 9 oktober 2015

Bilder

Karta