Kenya : Safari / Bad / Mombasa -1992

Resealbumet skapat av: 368577
13 maj 2008
Visningar: 839
Kenyaresan var upplagd som en vecka med safari och en vecka sol och bad i Mombasa. Resan startade med en dags uppehåll i Nairobi, där vi besökte Karen Blixens hem utanför staden. Dessutom gjorde vi ett besök på en giraffanläggning där de gjorde en insats att bevara en utrotningshotad giraffart.
Dagen efter startade den verkliga safariresan, då vi begav upp mot Sambura/Shaba reservatet en bilresa på 34 mil. Vi stannade en dag i detta reservat och gjorde safariturer från tidig morgon till sen kväll. Vi fick verkligen uppleva en stor artrikedom av varierande vilda djur.
Dagen efter gick resan vidare från Samburu/Shaba ner till Nakuru, en tripp på 31 mil. Väl framme i Nakuru var den största attraktionen Lake Nakurusjön med sina enorma mängder av rosa flamingos. Efter en dag i Nakuru fortsatte resan ner till Masai Mara en resa på 32 mil. I Masai Mara stannade vi i två dygn, där vi gjorde de i mitt tycke de finaste och intressantaste safariutflykterna. Vi fick uppleva och se alla de fem stora vilten plus alla övriga djurarter som fanns i stora mängder i Maisa Maras nationalpark.
Efter Maisa Mara bar det av åter till Nairobi, en resa på 28 mil. Totalt blev safariresan en tripp på 125 mil genom nationalparker och bördiga jordbruksbygder. Resan gav ett fint intryck av varierande och spännande upplevelser.
Från Nairobi tog vi inrikesflyget ner till Mombasa och stannade där för en vecka sol och bad.
Kategori: Äventyr
Besökta länder: Kenya, Sverige
Reslängd: 15 dagar
Datum: 3 - 17 april 1992

Bilder

Karta

Kommentarer

Av Bengtar
17 maj 2008 17:42
Jättetrevligt att återse Nairobi. Bästa maten upplevde jag på " The red Bull" Ha det gott! Bengt