Egypten oktober-november 2011

Resealbumet skapat av: Hathor
10 nov. 2011
Visningar: 431
Landar i hurghada,denna plats,där de är skitigt dammigt rörigt bökigt högljutt,tutande,tjutande,tjatande,erbjudanden so handlar om förnedring,att vilja sälja sex istället för varor var helt nytt för mej,..
Dock tar jag mej härifrån o en
rundresa blev de,vidare till luxor,karga el dakhala,el farafa o white desert är målet.

stannade i el dakhala i 12 dagar..under denna tid gjorde jag en urflykt till White desert
Det har varit svårt att ta sej fram med buss,man vet aldrig om man kommer med,om bussen går,kanske sover drivern så att bussen är inställd, ibland e de så,o då blir de lång väntan,,allt i detta land är opålitligt..
Min rundresa ,blev lyckad,Luxor,o träffa vänner,o ta sej därifrån till oasen,att få besöka en dövskola i EL Karga en ynnest.Det blev också möjligt att få besöka en plats där de producerades parfymolja..jag köpte 4 små flaskor...
Att vara i oasen igen o vandra runt o njuta av stillheten,alltid lika fantastiskt,träffa familjen mousa o göra en tur till sanddynerna,glädjefullt.
Njutbart på min balkong,sunset,Mousad kommer med specialkaffe,jag blir glad..
Besöka krukmakeriet i el ksar,intressant,att vandra runt i gamla ruinstaden,o allt annat jag kan hitta på..Jag känner mej fylld av de goda i livet,då jag åker härifrån.

dock kommer de sorg in i mitt hjärta då jag i Hurghada inte upplever ngt gott,de e sorgligt de jag ser o hör.
Hela staden håller på att falla sönder,jag menar det finns ingen moral här,sex o droger breder ut sej i en fart som är svår att förstå..
europeiska kvinnor säljer sej till unga män i hopp o tro om att de är kärlek..
mkt unga pojkar säljer sej också till män..
det är ett sätt att få fatt på pengar..allt i detta land handlar om pengar,enl mitt sätt o se på de hela..
det hände också att en svensk man en kväll blev intvingad i en butik för att handla mot sin vilja,en hotfull situation uppstod,blev tvingad att handla för dom pengar han hade med sej..
likaså är hasch ett stort problem i Egypten alltför många nyttjar dagligen denna drog som på sikt ar utarmande,chaufförer byggarbetare i tjänst röker o eftersom de sitter i kroppen i flera dagar så undrar jag ju över alla dessa som skjutsar turister??Det är dags att vi turister hjälper till att stävja detta,att upplysa,de gäller ju givetvis även detta med ryssar som kommer till Egypten o lär egyptier ryska normer,,,

Så Egypten är inte bara sol o bad,de är så mkt mer som inte alls har med sol att gör utan mörker...låt oss alla hjälpas åt att lyfta landet från dess depression...

Turister måste lära sej att se under ytan,o vad som finns bakom solen....


Ska tilläggas,att Elgona fick besök av mej,en förträfflig plats,men här e de dyrt...andra lämpliga platser för sol o dyk,Marsalama eller el qusier,dit hann inte jag denna gång..

o nu har egyptiska magsjukan slagit till i full kraft,,,,,så kan de gå........

Lite rekvisita,matkostnaden för tre veckor låg på ca 12 kr om dagen,sen tillkom frukt o vatten med ca 7 kr.jag hade bestämt mej för att testa hur billigt de gick att leva.
genomsnittspriset på rum ca 45 sv kr.
bensin kostnad o bussbiljetter förutom.men visst kan man komma undan billigt om man kollar runt o förbereder sej..
kul tycker jag..
ny resa nästa vinter??om gud vill
m
Kategori: Kultur & Historia
Besökta länder: Egypten
Reslängd: 722 dagar
Datum: 18 - 9 november 2011
Bilder
Karta