Dubbel Skidsemester

Resealbumet skapat av: Opsrobban
22 feb. 2010
Visningar: 472
Kl 0610 Lördag morgon körde vi av TT-Line's färga i Rostock och styrde söderut.
Målet låg 100 mil bort. Salzburger Hof i Bad Gastein och en veckas skidåkning i systemen runt denna kurort.
Förutom skidåkning, så skulle vi fira en rund födelsedag också.
Trafiken flöt på fint, och vi tog det lugnt med paus då vi tyckte det behövdes. Kl 17.00 stod vi så i receptionen, för att checka in.
Vilken överraskning, där stod Janne, min bästa polare. Hans kulle ju vara i Åre och fira sin födelsedag. Hur kul som helst, vi två var ju här för 10 år sedan samma datum.
Söndags morgonen fixade vi så liftkorten och lämnade Laura i skidskolan. Hon var där mellan 10-15 varje dag, och tyckte det var toppen.
Tyvärr bjöd denna vecka på lite taskigt väder med några dagar dimma och/eller snöfall, men även ett par dagar med riktigt fint väder. Dock lite för lite snö. Vi provade de olika systemen olika dagar, och i år var det Angertal systemet som var bäst preparerat i backarna.
Salzburger Hof är ju känd för sin goda mat, och vi var verkligen inte besvikna på den punkten. Skidåkning med goda vänner och god mat, vad kan man mer begära?

När den veckan så var slut, så styrde vi söderut och denna gång var siktet inställt på Arabba. Denna Italienska ort ligger vid Superski Dolomiti. Ett jätte område där du kan hitta alla typer av skidåkning. Vi bodde på ett jättefint hotell, som också det hade fantastisk mat. Vilken lycka.
Här fanns det betydligt mer snö, och vi fick 5 dagar med strålande solsken. Det var bara den sista dagen som det snöade. Laura gick inte i skidskola denna vecka, utan åkte med oss. Vad duktig hon har blivit. Vi åkte "Sella Ronda" en dag. En tur med 42km pist som går runt via flera olika byar. Det som tar mest tid är faktiskt liftarna, det är många. Men vi klarade det på 5,5 timmar, incl. lunch och 2 gånger fika.
Arabba är ett härligt ställe, med skön stämning. Hit kommer skidåkare, och väldigt få party freaks. Det finns knappt något party att få heller. Vi kommer nog tillbaka.

Varje morgon vid frukost satt ett äldre Italienskt par vid bordet bredvid oss. Mannen runt 70 år i elastiska skidbyxor med insydda knäskydd från ca 1974. Senare kom han ner i skidrummet och satte på pjäxorna, jackan (helt ny) och tog skidorna i handen och försvann. Han var i backarna varje dag . En morgon åkte han i stolen bakom oss, och på toppen tog han 4 stavtag och försvann utför backen med perfekta carving svängar. Han är min nya idol, jag vill vara som honom om 20 år.
Kategori: Skidåkning & Vintersport
Besökta länder: Italien, Österrike
Reslängd: 14 dagar
Datum: 23 januari - 5 februari 2010

Bilder

Karta

Kommentarer

22 feb. 2010 17:36
Vilket toppentrevliga biler och information du har från er resa. Känner igen mig eftrersom vi varit många år i bl.a. Österrike och åkt skidor. Flera år träffade vi en engelsman som hade skjorta och slips på sig när han åkte, men åka kunde han. Han syntes i backen!