Cypern runt i april - 2012

Resealbumet skapat av: Ziesta
22 okt. 2013
Visningar: 571
Vi letade efter en sista minuten-resa till Cypern och plötsligt dök den upp! Flygstol med Ving för 799 kronor. Så hastigt och lustigt befann vi oss plötsligt på ett Cypern i lågsäsong. Vår utgångspunkt på resan blev hotell Petrou Bros i Larnaca. Vädret visade sig vara sisådär så det var perfekt för att åka kors och tvärs och utforska landet.
FÖRSTA DAGEN höll vi oss i Larnaca och tog en långpromenad utmed stranden och sedan bort mot Mackenzie Beach och vidare till Salt Lake.

ANDRA DAGEN tog vi lokalbussen till Ayia Napa vilket låg ungefär en timme bort. När vi kom fram småregnade det så tur att vi inte åkt dit för att bada.. Lika tur var det att vi inte åkt dit för att festa för den (ö?)kända partygatan var helt igenbommad. Nästan lite spöklikt. På restauranggatan var bara en tredjedel öppet. Promenera utmed havet och kika i hamnen på färgglada båtar kunde man ju dock göra ändå.. och vi passade även på att boka en jeepsafari (50 euro) till Trodosbergen till dagen därpå. Kvinnan i resebyrån påminde oss om att ta med en varm tröja.. och kamera(!!) (troligare att jag skulle glömma plånboken än kameran... ;-)

TREDJE DAGEN bar det av på jeepsafari till Trodosbergen.

FJÄRDE DAGEN tog vi lokalbussen till den delade huvudstaden Nicosia.

FEMTE DAGEN följde vi med på en utflykt med Fritidsresor till Salamis och spökstaden Famagusta.

SJÄTTE DAGEN steg vi upp i ottan för att ta lokalbuss till Limassol och vidare till ett blåsigt Pafos.

SJUNDE DAGEN åkte vi hem och vilade upp oss.. ;-)


UNDER ARBETE
Kategori: Kultur & Historia
Besökta länder: Cypern
Reslängd: 7 dagar
Datum: 14 - 20 april 2012

Bilder

Karta