Australien 2011 - storstäderna i söder, Kangeroo Island och sköldpaddssafari

Resealbumet skapat av: Ziesta
13 nov. 2011
Visningar: 702
Några dagar i Melbourne, nattbuss till Adelaide, en tur runt Kangeroo Island för att uppleva det fantastiska djurlivet och sedan resten av tiden i Darwin.

På Bare Sand Island utanför Darwin hade vi turen att både få uppleva hur sköldpaddsungar kläcktes och kilade fram över sanden mot havet, och hur mamma sköldpadda lade sina ägg. Som ett live naturprogram! En fantastisk upplevelse! Mitt bästa minne från sommarens resa! :-)
"Solen har just gått ner och det har börjat skymma. Förväntansfulla stirrar vi på guiden när hon gräver i sandgropen framför oss. Plötsligt sticker ett litet huvud fram. Och så ett till. De små fenorna rör sig som propellrar och snart har den lilla sköldpaddan grävt sig upp ur gropen. Dess syskon är inte långt efter. De kravlar sig fram över stranden mot det brusande havet. På sin väg kilar en av dem över min fot. De kastar sig handlöst i det mörka vattnet. Endast en av tusen överlever till vuxen ålder, berättar guiden. Jag hoppas att den lille krabaten som nyss killade min fot är en av de som har tur."
Sea Darwin - http://www.seadarwin.com/

Mer hann jag inte med den här gången. Det blev bara tre veckor i Australien eftersom jag kom direkt från USA: En liten roadtrip i Kalifornien med fem vänner (http://www.reseguiden.se/forum/resor/mini-roadtrip-i-kalifornien-nevada-2011-5536) och en vecka på ökenfestivalen Burning Man (http://www.reseguiden.se/forum/resor/okenfestivalen-burning-man-2011-5555)
Kategori: Backpacking
Besökta länder: Australien
Reslängd: 14 dagar
Datum: 16 - 29 september 2011

Bilder

Karta