Shoppingguide till London

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Regent Street. Foto: Thinkstock
London har mycket, speciellt vad gäller shopping. Med dagens lågprisflyg och pundet på en bra nivå går det att komma iväg på en weekend både billigt och med många shoppingfynd med sig hem i resväskan. Här guidar jag till mina favoritställen att shoppa på i London.

Shopping på Oxford och Regent Street

De två största shoppinggatorna i centrala London med alla butikerna som du förväntar dig. De stora kedjorna som H&M, Zara, Gap och Uniqlo varvas med många flagship stores som Nike, Apple och Barbour. Det kan vara lite klurigt att hitta bra lunchställen just här, i alla fall om du söker lite mysigare ställen. Här är det nästan alltid väldigt mycket folk, så stressa inte och var beredd på att trängas och köa.

Varuhus i London

Selfridges & Co – Londons näst största varuhus, Selfridges på Oxford Street har allt från kläder till heminredning och konfektyr. Missa inte den gigantiska skoavdelningen om du gillar skor!

Westfield White City – Varuhuset som har ungefär samma utbud som Oxford och Regent Street, men utan stressen och trängseln. En innerstadsgalleria med alla stora kedjor och varumärken tillsammans med bra restauranger och caféer. Ligger i området White City/Shepherd’s Bush.

Harrods – Londons största och mest kända varuhus hittar du i lyxiga Knightsbridge. Harrods öppnade redan 1835. Väl värt ett besök, men här är det lyx och höga prisnivåer som gäller på det mesta. Ett tips är att besöka avdelningen för souvenirer, här finns allt mellan himmel och jord.

Kensington och Kings Road

Mysiga områden för både shopping, promenader och mat. Längs med Kings Road finns lite mer udda och exklusiva butiker. En favorit är inredningsbutiken Habitat. På Kensington High Street blandas mindre butiker med de stora kedjorna. Här är inte lika hysteriskt som på Oxford och Regent Street.

Notting Hill

Mysiga kvarter omringat av huvudgatan Portobello Road. Här finns många små butiker och caféer. Antikt, second hand och nytt. Du kanske känner igen dig om du sett filmen Notting Hill?

Bond Street

Hit ska du gå om du vill shoppa från de allra mest exklusiva butikerna. Märken som Chanel, Louis Vuitton, Mulberry och Prada radar upp sig här. Ta med stora plånboken om du tänkt shoppa, annars är fönstershopping här också kul då butikerna ofta har spekakulära skyltfönster.

Tips,
I vårt forum finns många bra shoppingtips till London från våra medlemmar.


Mina favoriter

Lillywhites - Sportaffär vid Piccadilly, högst upp på Regent Street. 6 våningar av allt du kan tänka dig inom sportkläder och sportartiklar. Låga priser och brett utbud. Fynda märket Karrimor, prisvärda sportkläder!

& Other Stories - H&M´s nya konceptbutik med allt från kläder, väskor och skor till accessoarer och hudvård.

Jack Wills - Brittiska Jack Wills har både tjej- och killkläder med en mix av sport, surf och universitet.

Nike Town - En självklar favorit för alla som gillar Nike. Varje våning har sin sportinriktning. Här hittar du det senaste sportmodet och mängder med fräcka skor i skön miljö.

Le Pain Quotidien - Ett bageri/restaurang med fantastiskt bröd, godaste spreadsen och mysig stämning. Här kan du köpa bröd, bakelser och porslin med dig hem.


Flyg till LondonPopulära hotell i London

Om London England

Englands huvudstad London är staden för dig som gillar puls. London passar de allra flesta med shopping i världsklass, mysiga kvarter, restauranger och massor av sevärdheter och nöjen. Närheten till Sverige är också en fördel, flyg tar cirka 2 timmar.
Matupplevelser
Historia
Konst
Kultur
Storstad
Barnvänligt
Shopping
20°
Klimat i september
En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44