Ett dygn i London - mat, kultur & shopping

Lthygesen
Medlem sedan 2013

Foto: Thinkstock
Har du endast 24 timmar i London och inte vill spendera dem genom att besöka de traditionella turistattraktionerna som Big Ben och The Parliament, får du här lite insiderstips till hur en härlig lördag kan spenderas. Och kom ihåg, London upplevs bäst till fots!

09.00
Börja dagen på det väldoftande Broadway Market. Det kan vara svårt att begränsa sig, för vart du än tittar finns allt ett matvrak kan önska sig. När du sett dig mätt, ta en kaffe i ena handen och en croissant i den andra och promenera längs kanalen tills du kommer till Kings Cross – en promenad på en timme. Här hoppar du på tuben och tar Victoria Line till Victoria Station. Gå det sista stycket från Victoria till Duke of York Square, där du hittar Saatchi Gallery.

11.00
Framme i Chelsea, besök Saatchi Gallery. Galleriet är alltid en stor inspiration, och med fokus på unga konstnärer är du garanterad att få en upplevelse utöver det vanliga. Saatchis moderna konst är ett klart “must see” i London. Dessutom finns här den bästa museumsbutiken du någonsin sett.

13.00
Platsen framför Saatchi är en perfekt plats att inta lunchen och vila fötterna innan du drar vidare. Köp lunchen på den lilla, men välsorterade matmarknaden framför Saatchi. Deras empanadas kan verkligen rekommenderas, eller testa en mättande pulled pork sandwich och skölj ned med en kall öl som en sann britt.

14.00
Efter en god lunch och en välförtjänt vila, fortsätt till fots längs Chelsea Embankment och korsa Themsen vid Waterloo Bridge. Här får du en fantastisk utsikt över London med The Eye och de många brokonstruktionerna som korsar Themsen. På andra sidan av bron fortsätter du längs med vattnet tills du når Tate Modern. Tate är svårt att komma ut ur(både i bokstavlig och kulturell mening) och är ett museum man kan återkomma till igen och igen och igen. Kom också ihåg att utforska museets permanenta utställning, som är mycket uppskattad. Det är en bra idé att beställa biljetterna i förväg för att vara säker på att komma in på Tate.

17.00
Full av kulturell stimulans är det nu tid för mat och dryck. Köp en kopp kaffe och kaka från en närliggande kaffeshop och slå dig ner på en bänk i solskenet. Kasta av dig skorna, njut av stämningen och titta på alla intressanta människor. London är fullt av människor, stoj och intryck, och det är fantastiskt att bara hitta en plats i solen, njuta av livet och allt vad London har att erbjuda. En lördag som den här är stämningen på topp.

18.30
Upp på hästen igen och hitta den närmsta tunnelbanestationen, London Bridge. Ta tuben till Oxford Circus för lite kvällsshopping innan middagen. Oxford Street är ett mekka som kräver lite tålmodighet, men det är här du finner alla de stora highstreetbutikerna, och med den låga kursen på pundet är priserna riktigt bra just nu. På Oxford Street finns även stora varuhus som Selfridges och House of Fraser där man finner allt på samma plats.

20.00
Runda av dagen med en middag som är något utöver det vanliga, men ändå inom rimliga ramar. Tio minuters gångpromenad från Oxford Circus ligger den läckra restaurangen Burger & Lobster i Soho. Som namnet antyder serverar de två saker – hamburgare och hummer. Du väljer själv vad du är sugen på, och priset är ändå detsamma, 20 pund. Portionerna är stora och man går häifrån mätt och belåten. Avsluta kvällen med en drink på en av Sohos många barer för att göra dagen komplett!


Flyg till LondonPopulära hotell i London

Om London England, Storbritannien

Englands huvudstad London är staden för dig som gillar puls. London passar de allra flesta med shopping i världsklass, mysiga kvarter, restauranger och massor av sevärdheter och nöjen. Närheten till Sverige är också en fördel, flyg tar cirka 2 timmar.
Matupplevelser
Historia
Konst
Kultur
Storstad
Barnvänligt
Shopping
20°
Klimat i september
En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44