6 romantiska resor

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Foto: chillysessan, medlem sedan 2006
14 februari går i kärlekens tecken – ett utmärkt tillfälle att resa med din älskade till en plats där du hittar romantik i kubik. Och för dig som vill överraska med en resa – det finns en hel del sista minuten-resor kvar.

Var kan du uttrycka dina känslor bättre än på en mycket speciell plats? Hitta solen i Karibien och skäm bort varandra med romantik på en paradisisk strand. Eller så överraskar du och smygbokar en sista minuten.

Det bästa av två världar i Storhogna

Ta din älskade norrut och upplev skönhet och magi av den svenska vildmarken. I Vemdalen ligger Storhogna Högfjällshotell och Spa och här kan du få det bästa av två världar – fjäll, vildmark och en spa-meny med lyx, flärd och välmående. Efter en tuff dag ute kan det vara riktigt skönt att återvända till den väldoftande aromabastun, fjällinspirerade ansiktsbehandlingar och mycket annat.
Anläggningen har utsetts till Sveriges bästa spahotell vid World Travel Awards.

London – het weekendstad

Den brittiska huvudstaden är fortfarande ett av de hetaste weekendresmålen med många historiska landmärken, charmerande stadsdelar, trendiga hotell och mysiga restauranger. Letar du efter en speciell plats med fantastisk utsikt över staden, ta då din älskling till de fantastiska Kensington Roof Gardens eller ta ett varv runt i London Eye.

Sömnlös i New York

Den pulserande staden New York är hem för många romantiska platser. Ta hissen till den 86: e våningen i Empire State Building och upplev tillsammans romantiska scener från filmen Sömnlös i Seattle. Gör en romantisk kryssning runt Manhattan på kvällen, eller vandra över Brooklyn Bridge och njut av stadens spektakulära skyline. Tusen och en natt i Marrakech

Upplev berättelsen om Tusen och en natt. Ta en promenad genom de smala gränderna i medinan och besök torget Djemaa el Fna med sina eldslukare, ormtjusare och historieberättare. Dra på ett äventyr till den magnifika Atlasbergen, koppla av i en traditionell hamam och tillbringa natten i en smakfullt inredd riad.

Ibiza bortom turistorterna

Lämna turistorterna och upptäck de gömda pärlorna på Ibiza. Njut av solen på idylliska stränder som Cala del Jonc och vandra genom de trånga gatorna i de vitkalkade byarna. Vill ni bara ha varandra, åk då till den orörda Formentera. Utforska ön på cykel eller vespa och avsluta dagen med den vackra solnedgången i Cala Saona.

Antigua är perfekt för romantik

Res till Karibien och hitta paradiset på jorden. De vita sandstränderna och avskilda vikarna på Antigua är en perfekt bakgrund för romantik. Snorkla eller dyk och beundra den färgglada undervattensvärlden, eller lata er tillsammans i en mysig hängmatta.

Överraska med en sista minuten

Bo romantiskt

Romantik i kubik