Las vegas, Los Angeles och San Francisco, hösten 2013 - 3 veckor

Av Myty
20 maj 2013 14:57
Visningar: 2166
Hej!

Jag och en kompis klurar på en liten USA-trip nu till hösten och det vi vill se är (som rubriken låter) Las vegas, Los angeles och San francisco. Och vi har ca 3 veckor på oss. Det jag undrar är över är hur ni, som redan gjort denna resa, eller kanske är i full gång att planera en just nu tycker att vi borde prioritera tiden.

Det jag har tänkt lite nu är en vecka i Las vegas sen flyga till Los Angeles och sedan ta highway 1 upp till San Francisco... Hur låter det?

Hoppas på många bra svar och tankar :)

/ My
Av Fly
20 maj 2013 17:53
Hej My!

Jag gjorde ovan resa i höstas, kan verkligen rekommendera det. Jag tog en paketrea via albatros resor. Rekommenderar att du spanar in detta. Visst blir det gruppresa och tiden är mycket styrd, men man får mycket på köpet och får se smultronställen som man inte hittat om man åkt på egen hand.
Resan via dem tog 15 dagar. Jag har gjort en ganska detaljerad reseskildring som ligger på min sida, så titta gärna igenom denna.
Återkom om du har funderingar.
ycka till med planeringen :-)
21 maj 2013 07:38
En vecka i Las Vegas är ganska mycket, men okej om ni gör utflykter till t.ex. Grand Canyon, Bryce Canyon och Zion Canyon.
San Diego är också väldigt sevärt, men allt beror ju på hur mycket tid ni känner att ni har. På sträckan mellan LA och SF är det lagom med 2-3 övernattningar. Ni kan besöka t.ex. Santa Barbara, Solvang, Hearst Castle, Monterey, Carmel och Santa Cruz.

Jag valde att bo först i Hollywood och sedan i Santa Monica för att slippa så mycket transporter, men har ni bil är det lättare. För att ta sig runt i Hollywood-Downtown behövs ingen bil. Inte heller i Santa Monica-Venice Beach.
Av Myty
21 maj 2013 10:06
Tack för tipsen Marie!

Vi kommer nog att stanna 2-3 nätter på vägen ner till LA, precis som du skriver.

Vi kommer nog inte vara en vecka i Las vegas som det verkar nu. Vi kommer nog att vara där 3-4 dagar och så vill vi se Grand Canyon, besöka six flags och bara strosa lite. Vo kommer nog istället att lägga in en visit till San Diego :)

Det här med boenden tycker vi verkar jättesvårt att hitta. Vi vill ju bo hyffsat billigt men också bra. Har du några tips på det? Vi kommer nog ha bil under våran vistelse LA bara för att kunna känna friheten av att fara och flänga som vi vill.
21 maj 2013 14:53
Jag bodde på hostels, men om ni inte vill göra det så kolla in motellsidor som t.ex. http://www.daysinn.com Det är den billigaste kedjan, men på deras sida man även se andra motell.
Av Jimmieh
21 maj 2013 20:30
Jag skulle inte flyga mellan Las Vegas och Los Angeles.

Skulle haft hyrbil hela tiden. Jag hade flygt till Los Angeles och börjat köra mot Grand Canyon. Hade kanske stoppat i Bullhead city som ligger 4-5 timmar från L.A. Är ett casino ställe som Las Vegas och ligger jämte colorado floden. Gå in på hotels.se så ser du att rummen är väldigt billiga.
Sedan hade jag kört mot tex Grand Canyon south rim, tar ca 3 timmar. Presic innan parken finns "staden" grand canyon villiage. Där är hotellen lite "dyrare", vi betalade ca 700 kroner för dubbelrum.
Där ser ni solnedgången och kanske soluppgången :)

Därifrån till Las vegas tar det ca 5 timmar, men på vägen ditt finns både en bit av rout 66 (inget speciellt enligt mig) och Hoover dammen så tiden kan rinna på snabbt.

Las Vegas tycker jag det räcker med 3 nätter. Många billiga hotell och det finns alltid rum så stressa inte med att beställa. Mitt tips: ätt middagsbuffen på Planet Hollywood, väldigt god.

Från Las Vegas till San Francisco är det en körsträcka på ca 9 timmar utan stop, snabbaste vägen.
Men jag skulle kört igenom Death Valley, kings canyon national park, Yosemite, kanske 2-3 övernattningar?

3 nätter San francisco.
2 nätter på vägen till L.A
4 nätter i L.A

Blir vell ca 18 nätter det, så då finns det någon natt till att trycka in :)
Var inte orolig över boende, finns mycket och billigt att välja på och så länge man har bil kan det vara värt att ta billigare boende inte helt inpå sevärdheterna.
30 maj 2013 08:36
Hej . Jag och min sambo gjorde en sådan resa förra sommaren och ska tillbaka igen. Vi va borta i tre veckor. Vi flög till SF sedan bila vi till los angeles, med stopp i monterey. Sedan fortsatte vi till LA , och där va vi i ca 6 dagar. Sedan blev nästa stopp san diego och tillslut bildade vi till las vegas.
I las vegas va vi i 4 dagar, men det finns så otroligty mycket att se, det kanske man inte tror men alla utflykter. Vi flög helikoppter till gran canyon. Vi kännde att vi inte hann så vi ska vara där några dagar till i sommar. Alla hotel är så stora och är man som jag är och vill ta kort och göra alla saker så tar det långt tid =)