Hotell och andra tips för Berlin

Av Sim5623
13 okt. 2012 11:07
Visningar: 953
Vet någon om något bra hotell i Berlin som har gym eller ligger i närheten av gym?
Helst i närheten Kurfurstendamm.
Blir första gången jag reser dit så jag vet inte om dom bara tar visa el även mastercard?
Eftersom det är första gången man reser så är jag tacksam för andra allehanda tips.
Av Hkn
13 okt. 2012 11:57
Hejsan,

har bott på ett par hotell längs Kurfürstendamm, som båda har helt OK träningsmöjligheter.

Det första, Louisa's Place, har ett litet spa med plunge pool och allt sådant. Inget jättegym men allt är av bra standard. Du kan kolla mer om hotellet på min sida (dock inga bilder från träningsutrymmena) här:
http://www.guidebook.se/archives/491

Hotel Concorde Berlin ligger på Augsburger Strasse 41, men entrén ligger bara 50 meter från Ku'damm (mitt rum hade utsikt över stora, feta gatan). Har en hygglig fitness-avdelning med bastu och allt. Faktiskt ett väldigt bra hotell överhuvudtaget – framröstat som Europa bästa av TripAdvisors besökare för något år sedan – och inte alltför dyrt. Min recension här: http://www.guidebook.se/archives/801

Visa och MasterCard gäller i princip överallt. Har aldrig haft några som helst problem med sådant i Berlin. Och om du tycker att hotellen ser flådiga ut, kom ihåg att hotell generellt sett är otroligt billiga i Berlin. Man behöver inte snåla eller bo på hostel. Man får överhuvudtaget mycket för pengarna i Berlin, jämfört med t ex Amsterdam och London (huvva, vad dyrt!).

Berlins enda egentliga 'problem' är att staden är ganska stor till ytan. Att bo längs Ku'Damm betyder att du har en bra bit upp till t ex Potsdamer Platz, ännu längre till Kreuzberg och Mitte, och närmast en evighet till Prenzlauer Berg och Gesundbrunnen. Taxi är dock billigt och tunnelbanan enkel att handskas med.

Hope it helps!

:: hkn ::