Här bor du bäst på hotell i Berlin

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Terese Nilsson
Berlin är weekendresmålet för dig som är ute efter shopping, kultur och ett hett nattliv. Det är en internationell metropol och en av Europas populäraste storstäder. Här hjälper vi dig att välja område att leta hotell i.

Berlin lockar med de senaste trenderna inom kultur, shopping och nöje. Den populära storstaden bjuder dessutom på några av de tyngsta sevärdheterna. Hotellen är prisvärda och Berlin räknas till en av Västeuropas billigaste huvudstäder. Den tyska huvudstaden är stor och det finns många stadsdelar att välja mellan. Vissa föredrar östra delarna, andra västra. Här får du en överblick så att du väljer rätt.

Berlins hjärta Mitte

Mitte ligger i Berlins mest centrala delar och här finns många av stadens största sevärdheter. Brandenburger Tor, tv-tornet Berliner Fernsehturm, katedralen Berliner Dom och Reichstag med sin märkliga glaskupol är några av dem. Områdets nattliv är hett och här hittar du några av Berlins trendigaste barer. Området lockar även shopparen eftersom några av de bästa shoppingstråken finns här. Här ligger paradgatan Unter den Linden och Alexanderplatz, som är ett av Berlins två centrum. Bor du här så är det lätt att ta sig till andra delar av Berlin också.
Se alla hotell kring Mitte.

Exklusiva Charlottenburg

Charlottenburg var tidigare tillsammans med Wilmersdorf centrum i Västberlin. Idag är det en välmående stadsdel med många hotell nära folklivet. Området blev förstört under andra världskriget och har därför nyare byggnader än i östra Berlin. Här ligger shoppinggatorna Kurfürstendamm och Tauentzienstrasse och det välbesökta varuhuset Kadewe. Är du intresserad av design så hittar du alla de mest kända märkena här. I det här området bor en stor del av Berlins övre medelklass.
Se alla hotell i Charlottenburg.

Hippa Prenzlauer Berg

Prenzlauer Berg ligger i östra Berlin och när muren föll blev hyrorna låga och studenter och unga flyttade hit. Nu ligger priserna lite högre och medelklassen har flyttat in. Det är ett hippt område med flera torg och många caféer och restauranger. Även bra för dig som reser med barn, men som ändå vill ha tillgång till utelivet. Här vandrar du på kullerstensgator bland renoverade och k-märkta hus med fasader som liknar gräddtårtor. Här ligger också en välbesökt judisk begravningsplats.
Se alla hotell i Prenzlauer Berg

Bohemiska Kreuzberg

I charmiga och centralt belägna Kreuzberg finns i princip allt; kultur, shopping och restauranger. Området passar dig som hellre besöker ett gammalt trendkvarter än upptäcker ett nytt. Området är bohemiskt och mångkulturellt med turkiska influenser och många marknader. Här kan du se gränsövergången Checkpoint Charlie, Judiska museet, monumenten över Napoleonkrigen och du kan strosa i Victoriaparken.
Se alla hotell i Kreuzberg.

Alternativa Friedrichshain

Friedrichshain är ett centralt och alternativt område där nytt blandas med gammalt, grafitti täcker husväggarna, många tomter gapar tomma och barerna duggar tätt. Man brukar säga att detta är punkarnas och partyfolkets område och det är här som de bästa technoklubbarna ligger. Är du i Berlin måste du såklart besöka Berlinmuren, här finns den längsta bevarade delen av den.
Se alla hotell i Friedrichshain.

Hotelltips

- Hotel Adlon Kempinski: ett lyxigt hotell i Mitte.
- Excelsior Hotel Berlin: ett rekommenderat hotell i Charlottenburg.
- Mercure Hotel Berlin Zentrum: ett populärt och prisvärt hotell nära Mitte.
- Art´otel Berlin City Center West by Park Plaza: ett modernt hotell i Charlottenburg.

Ta sig till Berlin

Det går direktflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn och då landar du i Berlin efter ungefär en och en halv timme. Berlin har två flygplatser du du hamnar antingen på Tegel eller Schönenfeld. Hit flyger du med flygbolag som SAS, Lufthansa, Norwegian, Air Berlin och Ryanair.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du alla resor till Berlin:

- Flyg till Berlin
- Hotell i Berlin


Flygbiljetter till BerlinRekommenderade hotell i Berlin

Om Berlin Tyskland

Berlin är en levande stad med en spännande historia, mycket kultur och ett livligt nöjesliv. Det är också en av Europas billigaste huvudstäder och här finns gott om shopping för den som vill. Några kända sevärdheter är Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och Förintelsemonumentet.
Historia
Konst
Nöjespark
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
19°
Klimat i september
Kväll vid Brandenburger Tor
1 / 34
2 / 34
3 / 34
Checkpoint Charlie
5 / 34
Gamla Riksdagshuset
6 / 34
på gräsmattan framför riksdagshuset
7 / 34
Brandenburger Tor
14 / 34
Höst i Tiergarten
15 / 34
East Side Gallery
19 / 34
Schloss Charlottenburg
26 / 34
Vegetarisk korv
27 / 34
Ockuperat i Öst
28 / 34
Holocaust Mahnmal
29 / 34
Utsikt över Berlin
30 / 34
Bebelplatz i Berlin
31 / 34
Utsikt från Tv-tornet
32 / 34