Stöd Ukraina

Tillylks blogg

Måndag 27 Juli 2015 - New York

New York - söndagspromenad över Brooklynbron

Ligger i sängen i mörkret och laddar upp lite bilder. Märtha sover till vänster och Wilma kollar på film på min telefon till höger om mig. Det är fantastiskt när Wifi signalerna fungerar!! Annars har vi haft riktig otur med detta boende.

Det är centralt och bra, jäkligt litet men ändå hyfsat rent och så, men herregud vilket stök med allt möjligt... TVn funkar inte (blir galna på att det inte går att byta kanal, eller så funkar inga kanaler alls), vi hade inte räknat med att vi skulle ansvara för ett akvarium (där det slutade bubbla i det så vi trodde att fiskarna skulle dö härom kvällen, stort drama!!), sen slutade alltså Wifi att fungera redan andra dagen och vi fick starta om routern för att gå igång den... Ägaren hade inte lämnat några instruktioner om hur nått funkar så vi visste ju inte vart vi skulle slänga soporna ens. Och sen skall vi inte tala om hur jobbigt det var när det blev stopp i toaletten i förrgår. Och Wilma fattade inte att hon inte fick gå på den toaletten utan går in och gör "nummer två" såklart!!! ;( Ännu härligare när Pontus fick ställa sig och rensa den sedan...

Men nu skulle jag berätta lite kort om dagens strapats. Vi bestämde oss för att knalla över Brooklyn bron, som har blivit populärt. En sträcka på ca två kilometer så det skulle ju inte ta så lång tid. Fast vi var ju tvungna att stanna och ta en massa kort längs vägen så det tog nog ganska lång tid ändå.

Idag bestämde vi oss för att testa att åka buss. Vilket jag tyckte var ett lyckodrag, jag gillar ju att åka buss. Stationen låg bara en gata bort och bussen åkte ända fram till brofästet, på samma tid som det normalt tar oss att gå fram till tunnelbanans ingång. Toppen!

Det var varmt men vi hade laddat med vatten och goda mackor i vår kylväska - en trogen kompis på dagarna sedan några veckor tillbaka.

Det var jättehäftigt att gå över och jag måste verkligen rekommendera detta till ALLA som kommer till NY. Jättefina kort på bron och mot Manhattan sidan och ut över floden. Det fläktade skönt trots värmen. Jättelätt att gå. Märtha sov i vagnen hela vägen över dessutom.

När vi kom fram gick vi längs med stranden till The icecream factory som vi läst om. Hemlagad glass i en gammal brandstation på kajen. Kö ut genom dörren på stället men det gick ändå fort att få en glass.

Det var häftigt att gå under de stora gamla brospannen och höga pelarna nere på stranden och de har även en gammal karusell som står där som barn kan åka på. Eftersom MÄrtha sov blev det inte aktuellt för oss.

Sen promenerade vi genom Dumbo kvarteren med sina upphottade gamla lagerlokaler som nu rymmer coola pizzaställen, delis, designbutiker m.m. Vi gick upp till tunnelbanan som tog oss hem till Delancy Street igen, så avslutade vi det hela med den gamla vanliga promenaden hem till oss.

Idag var vi hemma igen i god tid, redan vid fyra tiden, så det blev tidig middag och sedan gott om tid för barnen att koppla av med lite Iphone och ipad (som de inte hunnit alls senaste dagarna).

När klockan var halv åtta hade jag rejält tråkigt (TVn visade bara The cooking channel idag och jag hade sett fyra avsnitt av hur de tävlar om att göra de sliskigaste doughnuts:en/munkar med glasyr och fyllning) och bestämde mig för att ta en kvällspromenad.

Fick med mig Wilma och vi gick två gator ner till vattnet, som visade sig ha en jättefin strandpromenad där massor av folk cyklade och sprang i det sköna ljumma vädret. Det pågick även en baseball match på en upplyst plan intill. I en liten park hade ett tjugotal asiater någon slags kvällsgymnastik tillsammans. Vi såg också ljusen från uptown Manhattan, broarna och de höga husen. På vattnet gick Circle lines båtar förbi. En sådan vill jag åka nästa gång jag kommer hit, på kvällen när man får se alla ljusen från staden (de går runt hela Manhattan).

Det var verkligen en trevlig kvällstur innan det var dags att lägga sig och sova.

God natt från oss. Imorgon skall vi ta bussen till 9/11 Memorial och tanken är att stanna till i China Town på vägen hem, det har Wilma längtat efter i två dagar nu...
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet