Stöd Ukraina

Leroslovers blogg

Torsdag 28 Juli 2011 - Leros

Leros resan Blogg 1

Så äntligen kom vi iväg. Tidigt som 17 på morgonen 17/7 drog vi iväg till Aten. Landade efter byte i Munchen kl 12.20 och möttes på flygplatsen av representant för Peris hotel där vi skulle bo en natt. Deras shuttle bus service var guld värd eftersom vi inte visste om taxiförarna skulle dra ut i strejk eller inte.

Hotellet låg ca 1 km från strand, och eftersom vi var så tidiga checkade vi in oss på hotellet och drog sedan iväg för en första grek lunch och lite sol och bad. Underbart!

Nästa dag, efter en kanonfrukost som serverades på rummet, mys på balkongen och utcheckning, kördes vi till flygplatsen igen.

Inrikesflyget var lite försenat men vad gjorde det. Vi skulle snart vara 'hemma' igen. Vi kom till Hotel Alinda och fick ett av dom rum som har utsikt ut över bukten och kullen med fästningen (Hade bett om det eftersom jag bott där förut, 1988! och visste hur det såg ut).. Härligt! Mysigt att på kvällen sitta på balkongen, titta på folklivet och den upplysta fästningen.

Här var det mycket sol bad och god mat och dryck. Vi såg också till att var med på Farmers festival där man på gammalt sätt tröskade säd med hjälp av en slags träsläde och hästar som drog denna. Sedan dans och party. Mat kunde köpas, och vin var gratis. Bilder och film kommer! Vi passade också på att besöka Bellinis Tower som ligger i Alinda, det är vad vi skulle kalla för hembygdsmuseum. Inträde 3 EUR.

I tisdags (26:e) bytte vi från Alinda till Panteli, Hotel Nikis.Vi har en studio i bottenplan, stort rum och utsikt över Pandeli bukten ca 150 meter bort. Mer sol bad och god mat och dryck.

Närmast på schemat är att imorgon, med kamera och filmkamera i högsta hugg promenera upp till fästningen via vägen och efter besök på fästningen gå ner via trapporna. Sedan lär vi vara svettiga! Så då är det bara att ramla ner till närmsta strand för avsvalkning.

Under tiden vi är här så är det flera festivaler av olika slag. Bl a seglar- och simtävlingar i Alinda. Firandet av Jungfru Maria den 14/8 är något speciellt och den ser vi särskilt fram emot.

Ni som ev funderar på att dra till Grekland och då speciellt Dodekaneserna (Kos, Rhodos mfl) där vi är, kan vi meddela temperaturer på ca 35-40 grader i skuggan på dagen. Just nu, kl 20 grek tid, på balkongen är det 29,5 grader!

Ha en skön sommar 'where ever you are', vi hörs snart igen!

Ha de
Dela med andra:    

Kommentarer
Gullsing säger:
Det var nog lite för varmt för mej. Jag får solsting om det är över 30 grader, tror jag. Vi ska resa till Rhodos i september och då tror jag (eller snarare hoppas) jag att det ligger på 25-30 grader.

Gilla
Postat 2011-07-31 21:25  Anmäl
Sierra säger:
Απολαύστε το!
Postat 2011-07-29 10:50  Anmäl
Ellismellis säger:
Suck.....vad härligt det låter med så mycket sol och värme, här öser det ner för tillfället.....
Postat 2011-07-28 21:46  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet