Stöd Ukraina

Jacob12s blogg

Lördag 15 Februari 2014 - Rayong
Resealbum: Thailand 2013

Installerade i Cape Mae Phim

Hej!

Nu är vi sedan ett knappt dygn installerade i vårt nya och sista boende för vår tid i Thailand och vi stormtrivs redan. Barnen tycker att det är kul med miljöombyte och springer runt på upptäcktsfärd i rummen och på uteplatserna. I huset finns något så lyxigt som en speciell box kopplad till nätet där man kan få åtkomst till en uppsjö av barnfilmer, bolibompa, sportnytt mm mm. Även om det inte är live så är det hyfsat färskt, max ett dygn gammalt tror jag. Charlie sitter i skrivande stund med fyrkantiga ögon och tittar på Tom och Jerry, innan dess brände han av Alfons Åberg till hans stora lycka. Vi har även bra uppkoppling och kan streama OS live och jag och Stefan ser fram emot några filmkvällar i soffan.

Idag regnar det för andra gången på dagtid sedan vi kom till Thailand. Första gången det regnade var i början av vår resa och det regnet går inte att jämföra med detta. Det har regnat i princip hela natten, nu är klockan 10 och det bara fortsättet. Vi tycker att det är supermysigt! Det är inte alla gånger man är på "solsemester" och man tycker att det är OK att sitta inne och titta på TV. Det är väldigt skönt att få en paus från värme, sol, svett och bad. Ett lyxproblem absolut men inte mindre skönt för det. Mindre mysigt blir dock att ta hand om allt som vi lämnade ute under bar himmel igår (vagnar, soldynor, massa kläder på tork)

Huset vi bor i har ett stort vardagsrum med matplats, två badrum och två stora sovrum. Alla rum har glaspartier som är vikdörrar som öppnas ut mot den stora terrassen. Huset är stort men väldigt mysigt tack vare trevlig inredning och mycket textilier. Det känns nästan som att vara på hotell eller en herrgård. Jag har lagt upp lite bilder på förra inlägget (och även förr förra inlägget från huset på Blue Mango), det kommer nog fler bilder här ifrån. Det är bara ett par minuters promenad ner till stranden (tar ltie längre tid hem då det är en lååång uppförsbacke hyfsad tuff med en vagn skjutandes framför sig) och några minuter till till restauranger och en helt ok mataffär. Om vi kände oss halvnöjda med vår första tid i Mae Phim så känner vi nu att vi inte kan avsluta vår resa på ett bättre sätt. Dock hade vi nog inte hamnat i Cape Mae Phim om det inte vore för diverse omständigheter som gjorde att vi fick huset till ett väldigt bra pris givet standard och att vi bara hyr i 11 dagar. Ibland ska man ha tur också!

En annan sak som gör det lite extra kul att komma tillbaka på platser vi besökte för ett par månader sedan är att se barnen i samma miljö igen. Då märker man hur dem har utvecklats och då särskilt Jacob. Första vändan var han hyfsat ny på att gå och hade enorm upptäckarlust som sträckte sig långt över hans kapacitet, dvs det skulle klättras, tryckas, välts, petas på precis allt och inget "rumpan först"-tänkt what so ever. Väldigt tufft i ett ganska o-barnsäkrat Thailand. Nu när vi var tillbaka på Coca Cola beach tex kunde vi låta honom röja hyfsat fritt utan att behöva vara honom i hasorna hela tiden när han gick runt i restaurangen med sina små avsatser och steg här och där. I huset kan han utan problem klättra upp och ner i både soffa och säng och lampor, vaser mm kan stå på sin plats utan att kräva ommöblering. Stengolven är fortsatt väldigt hårda och blir snorhala om det kommer ett par droppar vatten på dem så risken att göra sig väldigt illa när man ramlar från soffan eller halkar på golvet är stor och där ligger också den största utmaningen så helt förslappade har vi inte blivit jag och Stefan ;)

Idag blir det nog hemkörning av lunch och så får vi se om prognosen att regnet ska avta runt 13-tiden stämmer. Fam Kuno sitter också hemma och myser så vi sammanstrålar säkert om ett tag.

Vi har fått lite olika rapporter hemifrån att det är ljust till 17:30 och att storkusinerna har snödroppar i sina rabatter. Det är väl lite väl tidigt för att prata om vår, det kommer ju alltid ett bakslag, men det låter i alla fall väldigt trevligt!

Hoppas ni alla får en fin helg!

Kramar från era Thailändare
Dela med andra:    

Kommentarer
Sarakh säger:
Hej! Intresserad av hur cape mae phim var att bo med barn! Barnvänligt? Behövdes mopp? Med vänlig hälsning, Sara skorpans@hotmail.com
Postat 2014-11-09 08:52  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet