Tips om Värmland

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Blogginlägg om Värmland

First Camp Skutberget

I betalt samarbete med First Camp Vi svänger av motorvägen och åker mot Skutberget, Karlstads friluftsområde vid Vänern. Snart ser vi campingen - vita husvagnar och husbilar så långt ögat kan se och det ser nästan ut som en vacker liten grekisk by på håll. Semesterns sista helg kommer att vi vara på First Camp Skutberget-Karlstad. https://www.reseguiden.se/bilder/skutberget-531899
av Husbilsresorochavent 9 aug. 2020

Drömmen att få besöka Selma spa i Sunne blev sann

För att förstå min känsla när vi kör in i Sunne och Selma spa syns för första gången uppe på kulle vid sidan av väg 45, måste vi gå tillbaka till 1991. Jag är tretton år gammal och bor i Hässleholm i Skåne. Jag lever i en ganska liten bubbla där och är totalt världsovan. Men mamma brukar läsa veckotidningar och det är i någon av dem jag ser ett reportage med bilder och text från Selma spa. Där och då föds drömmen om att åka dit och den har följt med mig sedan dess. Drömmen att få besöka Selma spa i Sunne. https://litemerarosa.com/2020/08/01/drommen-att-fa-besoka-selma-spa-i-sunne-blev-sann/
av Litemerarosa 1 aug. 2020

Min topp 5 - Florida

Bästa resan med massor av upplevelser för hela familjen var när vi åkte till Florida. Passar utmärkt för barnfamiljer. Vi åkte direktflyg från Gardermoen över natten vilket var perfekt då barnen kunde sova en hel del. 1. Fort Lauderdale och poolvillan som vi hyrde nära Hollywood Beach. Hollywood Beach har korats till USA:s bästa sandstrand. Turkost vatten, vit sandstrand och en 4 km lång strandpromenad som är bilfri och kantad av barer, restauranger och butiker. 2. Orlando och Disney World där vi valde Magic Kingdom en sagolik park som passar hela familjen med alla åkattraktioner, shower, fyrverkerier och paraden på Main Street. 3. Key West en häftig biltur med 42 broar som tar dig ut till Key West. Där möts man av en härlig västindisk stämning. 4. Miami och Miami Beach är bara ett måste när man är i närheten. Hit kommer många amerikanska kändisar. Och en tur längs Ocean drive och Lincoln Road. 5. NHL Florida Panthers. Vi avslutade resan med att se en NHL match. En rolig upplevelse och hit tog vi oss med Uber, lätt och smidigt.
av Hjalmarssonsresor 29 jan. 2018

Hemma igen

Lördag 13/1. Nu sitter vi på British Airways flight BA 762 till Oslo Gardemoen. Sista etappen på vår långa resa. Berntan är på väg från Årjäng för att hämta oss. Vi äntrade Cathay Pacific Airways flight till London igår fredag (läs lördag) vid midnatt. Deras Airbus tog oss genom natten mot allt kallare breddgrader. Vi började i ett knappt 20-gradigt och soligt Hongkong, flög i en båge norrut över Kina, Ryssland och Estland, utöver Östersjön, över Visby, norra Öland (såg inte Sandbybadets camping), Kalmar, Skåne, Danmark, Nordsjön och slutligen London. Men nu alltså sista etappen till Oslo, där vi beräknas landa 9.15. Touchdown. En liten bit kvar. Sträckan Oslo till Årjäng går genom ett snöigt vinterlandskap. Jag tänker på kontrasterna mellan ett rekordvarmt Sydney för sex dagar sen, ett rekordkallt Hongkong. Ja, här slutar vår resa. PåÄngsvägen 5 i Årjäng.
av Petsod 13 jan. 2018 Resealbum: Down Under Tour

Om Värmland Sverige, Europa

I Värmland står naturen och de stora skogarna i centrum. Det finns otaliga leder för vandring, cykling och ridning. För lugnare tempo väljer du att åka timmerflotte.

Tips & inspiration om resmål i Värmland