Sista minuten till Kato Daratso

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag.

Sök eller välj resmål

Sök
Filter

Om Kato Daratso Darátsos, Europa

Här i Kato Daratso kan du och familjen njuta av solen på en av de mest barnvänliga stränderna på Kreta. Det här är en mycket lugn badort där du har nära till både naturen och staden Chania.


Stranden i Kato Daratso heter Chrissi Akti, grekiska för ”gyllene stranden”. Den guldgula sanden lockar framför allt barnfamiljer på grund av det skyddade läget och det långgrunda vattnet.
Räkna med att höra mycket grekiska när du solar här under helgerna, det här är en av lokalbornas favoritstränder.

Delar av Chrissi Akti ligger i ett naturskyddsområde så den saknar de många restaurangerna och kafeerna som kantar andra stränder.
Inom några kilometer ligger badorterna Agii Apostoli, Kalamaki och Kato Stalos, som alla har små och trevliga stränder.

Badortens namn betyder ”nedre Daratso” för att skilja den från den lilla byn Daratso som ligger mycket vackert någon kilometer i bergen.

Det är mycket nära från ditt hotell i Kato Daratso till staden Chania. Här finns inte bara massor av restauranger och butiker utan även en av Greklands vackraste hamnar.

En av de mest populära sevärdheterna i området runt Chania är några gravar med perfekt utsikt över staden. Här ligger politikern Eleutherios Venizelos och hans son Sofoklis begravda. De båda var grekiska premiärministrar hela åtta gånger i början av 1900-talet. Den här vackra utsiktsplatsen ligger i Akrotiri-bergen, fem kilometer öster om centrum.

Karta över Kato Daratso

2 / 4
Thinkstock
3 / 4
Thinkstock
4 / 4
Thinkstock
Populära resmål relaterade till Kato Daratso