Sista minuten till El Gouna, Egypten

Sista minuten till El Gouna, Egypten

 
 
 

Om El Gouna Hurghada-området, Afrika

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Dykning & snorkling
Golf
Sol & bad
Vattensport

Det här är rena paradiset för dig som älskar att bada, dyka… eller vatten i allmänhet. Hela El Gouna är specialbyggd för vattensport och soldyrkare.

Här finns de mest exklusiva hotellen och den bästa marinan på Röda havets riviera.
Hela orten är specialbyggd för att du som älskar havet ska trivas.
För att alla hotellgäster ska komma så nära vattnet som möjligt så skapade man ett nätverk med breda kanaler, nästan alla bor här på en egen liten ö.

Här kretsar det mesta kring olika vattensporter. Utanför stränderna hittar du perfekt dykning och snorkling. Det lokala sjukhuset har till och med försetts med en tryckkammare som hjälp vid eventuella olyckor.
Du kan också prova vattenskidor, vindsurfing, kitesurfing och parasailing.

Men det finns även aktiviteter för dig som är landkrabba. Du kan ta ridturer till både häst och kamel, spela golf eller minigolf, slappna av i ett spa eller köra fyrhjuling i ökendynerna.

Du har heller aldrig långt till en restaurang eller bar, det finns nästan hundra stycken trots att det bara finns ett tjugotal hotell och en båtmarina.
Vill du ändå testa ett lite större utbud så kan du snabbt ta dig de två milen in till den större orten Hurghada.

En av de populäraste utflykterna här i El Gouna är de många templen och kungagravarna i Luxor. Det är ungefär 31 mil från ditt hotell till faraonernas värld.

Vid infarten till El Gouna finns ett av världens märkligaste konstverk, ”Desert breath”. I ökensanden har konstnärer skapat 89 stora gropar och 89 jordhögar. Från bil- eller bussfönstret ser det bara märkligt ut. Det är först från ovan som man kan se att det hela bildar en serie vackra spiraler.

De mest populära resmålen i El Gouna