Lion Alpin

1 / 4

Lion Alpin

2 / 4

Lion Alpin

3 / 4

Lion Alpin

4 / 4
Hvitfeldtsgatan 8, 41120 Göteborg, 031 16 59 00

Lion Alpin - Mer för pengarna

Vi har ett brett utbud av vintersportorter att välja på och erbjuder en mängd boendealternativ. Allt från bekvämt utrustade lägenheter nära barnbackarna, lyxiga spahotell eller genuint mysiga pensionat att dumpa väskorna i på väg till pudret. Dessutom erbjuder Lion Alpin ett av Sveriges största transportnät till Alperna med flyg och buss. Den som reser med oss kan till exempel flyga direkt från Arlanda, Landvetter och Kastrup till flera resmål. Och inte minst ännu fler engagerade guider som gör allt för att du ska få en fulländad skidsemester.

Det bästa av två världar

Som medlem av SkiGroup-koncernen får vi allt större frihet att fokusera på det vi är bäst på. Det innebär ökat fokus på att utveckla vårt utbud av skidresor i alla leder. Vi gör allt för att kunna erbjuda våra gäster de mest spännande resmålen, med den bästa servicen och de bästa fördelarna.

Samtidigt är och förblir vår främsta målsättning att Lion Alpin ska vara en personlig resebyrå. Från första kontakt tills utvärderingen av resan görs strävar vi alltid efter att vara lyhörda och erbjuda det som passar allas enskilda önskemål och behov.

Lion Alpin grundades för över 30 år sedan

Lion Alpin startades i 1982 som ett samarbete mellan Skidexpressen och Lion Ferry. Efter något år tog rederiet Lion Ferry över hela verksamheten och etablerade varumärket Lion Alpin, som snabbt expanderade på en växande marknad. Mot slutet av 80-talet minskade resandet till Alperna, många företag slogs ut, men Lion Alpin höll ställningarna. Under 1996 köptes Lion Alpin ut av personalen. Flyget tog en allt större del av de totala volymerna, samtidigt som buss- och bilpaketprogrammen behöll sina gäster. Säsongen 2000/01 köptes Lion Alpin av Scandorama, en stor svensk resebyrå med huvudsaklig verksamhet förlagd till sommarhalvåret. Lion Alpin kompletterade Scandorama och övertagandet innebar att Lion Alpin fick resurser att utvecklas och växa ytterligare. 2008 blev Lion Alpin en del av højmark-koncernen som 2011 förvärvade Team Benns Ski och numera heter SkiGroup.