Topp 5: Barnvänliga resor

Stineb
Reseguiden, besökt 18 länder

Foto: iStock
Sitter du och funderar på vad familjen skall göra nästa sommar? Eller på höstlovet/jullovet/sportlovet? Det finns ju helt klart resor som funkar lite bättre för barnfamiljer så vi satte ihop en lista – kanske hittar du din nästa semester här?
Publicerad 5 oktober 2018

Vad passar dig och din familj? Här tipsar vi om fem barnvänliga sätt att resa på.

1. Charter

Klassikern som många barnfamiljer förlitar sig på varje gång det vankas utomlandssemester. Och inget fel med det! En charterresa oavsett om man väljer den enklaste sorten med flyg, transfer och et vanligt hotell eller om man går all in med barnklubb, all inclusive, glass hela dagen, badland och specialgjorda rum för de som reser med spädbarn så är det ingen hemlighet att det funkar. Och vi vet ju alla att glada barn ger glada föräldrar.
Sök charter med barnvänliga hotell

2. Disney

Alla barn älskar Disney. De kanske inte vet det, men det är fakta. Ta med ett barn till en av världens många Disneyparker så kommer du få se beviset. Frågan är bara vilken du skall välja? Den största är Disney World i Florida, orginalet är Disneyland i Kalifornien. Men då betyder ju det en lång flygresa, så varför inte åka till Disneyland i Paris bara två timmar bort med flyg, eller kanske ta tåget? Sen finns flera Disneyland i Asien, närmare bestämd i Tokyo, Shanghai och Hong Kong, perfekt om man har vägarna förbi.
Läs guide: Disney - the happiest place on earth

3. Kryssning

Från att ha varit en semesterform först och främst för rika pensionärer är kryssningar idag något som kan passa för nästan alla. Och barnfamiljer i synnerhet brukar uppskatta bekvämligheten med att få se mycket men inte behöva åka från hotell till hotell. Det räckar att behöva packa upp en gång, eller hur? Det finns många kryssningsrederier men vissa riktar in sig mer mot barnfamiljer som till exempel Royal Caribbean Cruise Lines, Disney Cruises, Norwegian Cruise Lines och MSC Cruises för att nämna några. Här finns allt från barnpassning, stora vattenland med upptill fyra vattenrutchkanor, ziplines, filmvisning av de mest populära barnfilmerna just nu, bowling, minigolf och såklart hytter som är speciellt utrustade för dig som reser med barn.
Se erbjudanden på kryssningsresor

4. Longstay

Drömmer du om att flytta utomlands för en kortare period? Då är det perfekt att passa på att göra detta medans barnen är små, mer specifikt innan de börjar i skolan. Varför inte ta endel av föräldraledigheten någon annanstans än hemma i Sverige? Populära resmål för longstay är blant annat Hawaii, Thailand, Kapstaden & Kalifornien. Gemensamt för de flesta är att de har bra sjukvård och att man gärna undviker länder med smittsamma sjukdommar som till exempel malaria. Så gör drömmen verklig, men sätt av gott med tid till planeringen innan resan. Kolla bloggar av andra som gjort samma sak innan er så får ni många bra tips på “do´s & dont´s”.

5.Hyra hus

Att hyra hus istället för att bo på hotell är perfekt om man reser med barn. Det finns ju kända uthyrningssajter airbnb.se där man hittar allt mellan himmel och jord när det kommer till hus och lägenheter. Andra riktiar sig mer till barnfamiljer, men har också en lite högre prisklass som Kid & Coe (www.kidandcoe.com). Här är alla hus & lägenheter anpassade för barn i olika åldrar beroende på åldrarna på barnen som bor där. Och här finns verkligen många guldkorn! Att hyra ett hus passar också perfekt om man reser med mor- och/eller farföräldrar, syskon med sina familjer, kompisar och deras barn, och behöver lite mer plats.


Erbjudanden – Barnvänliga resor