Varldsvans blogg

Torsdag 10 Mars 2022 - Göteborg
Spana in resor på lågprisflygbolagen

Billigast flygresor hittar man oftast på lågprisflygbolagen och i dag finns det flera att välja på om du bor i eller nära en större svensk stad som Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Ryanair

Ryanair har avgångar från Arlanda, Landvetter, Malmö airport och Köpenhamns flygplats som tar dig ut i Europa. Flest avgångar finns från Stockholm (Arlanda) och Köpenhamn där du kan flyga tur och retur för så lite som några hundralappar till flera destinationer i Europa (beroende på säsong). Det går således att få en flygresa väldigt billigt om du vill ut och se Europa!

Ryan airs svenska hemsida:
https://www.ryanair.com/se/sv

Norwegian

Med Norwegian kan du flyga från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Norwegian har inte lika många avgångar som Ryanair men är ändå ett alternativ att kolla på om du inte är nöjd med destinationerna som Ryanair har. Prismässigt är Norwegian lite dyrare än Ryanair men har å andra sidan bättre service.

Norwegians svenska hemsida:
https://www.norwegian.com/se/

Hur sparar man pengar på sin resa?

När du har spanat in en destination och resa finns det några tips på hur du gör för att komma undan billigare. Här nedan hittar du några tips för hur du gör för att få en billigare weekendresa.

Res med endast handbagage

Om du är bekant med hur lågprisflyg fungerar så vet du att även om själva flygbiljetterna är billiga så tjänar istället flygbolagen på allt omkring. En sådan sak är packning; att checka in en väska kostar ibland lika mycket som flygbiljetterna med bolag som t.ex. Ryanair. Ett tips är då istället att flyga med endast handbagage.

Med en kabinväska så får du utan problem med dig tillräckligt med packning för en weekend och du slipper också att behöva vänta på din väska efter att du har landat. Det är både bra och ekonomiskt att investera i en bra kabinväska eftersom om du väljer en bra så kan du använda samma väska i många många år.

De kabinväskor som får bäst i test är oftast konstruerade i hållbara material som gör att de klarar ovarsam hantering samt ha blixtlås som både håller tätt för vatten och klarar av att öppnas och stängas utan att kvaliteten försämras. Ett tips är att lägga lite extra pengar på din väska eftersom att kostnaden per resa går ner om den håller länge. Du kan hitta de kabinväskor som har fått bäst i test på:
https://www.recensioner.nu/kabinvaskor

Bo på Airbnb istället för hotell

Att välja Airbnb istället för hotell är också ett smart sätt att hålla nere kostnaderna. Med Airbnb så kan du få lika bra standard som på ett hotell för en bråkdel av priset. Nackdelen är att det inte ingår någon som service som t.ex. frukost eller portier. Men för er som är som mig, och hellre tar en frukost ute är det inget problem.

Om ni är många som reser är det oftast väldigt mycket mer förmånligt att hyra ett större boende istället för flera hotellrum. Detta gäller i synnerhet familjer som reser tillsammans.  

Sammanfattning

Om du bor nära en större svensk stad och är sugen på en weekendresa kan du komma undan väldigt billigt. Välj ett lågprisflyg, flyg med handbagage och bo på airbnb så kan du få ihop en weekendresa för dryga tusenlappen.

Trevlig resa! :D
Tisdag 8 Februari 2022
Jag är en kvinna som nyligen har fått upp ögonen för att resa igen och här kommer jag att blogga om resor ur ett budgetperspektiv. Hoppas ni vill läsa vad jag skriver :)