Stumpans blogg

Torsdag 7 Oktober 2010
Resealbum: Thailand (igen)
Nu har jag börjat fundera på vad jag ska ta med mig.
• Jag har kollat upp att passet gäller.. det gjorde det inte, så det blev till att ordna ett nytt pass.
• Jag har letat efter mitt vaccinationskort, men inte hittat det och varit till vaccinationsenheten på sjukhuset och tagit nya sprutor. Enligt de som var jag där senast 2004 och enligt mig själv var jag där 2007, innan jag åkte till Kambodja... hm, hur som helst så ska jag ha ett fullgott skydd inför den här resan.
• Jag har växlat pengar
• Jag har letat efter min resväska, hittade en sorglig väska på vinden, så det blev till att köpa en ny. Jag kommer inte ihåg när jag hade den senast, för de resor jag gjort på sistone har jag haft ryggsäck. Nåja, nu har jag en ny, röd och fin resväska.
• Jag har varit på Apoteket och köpt en massa krämer och piller.
• Jag har laddat mp3-spelaren full med låtar och ljudböcker
• Jag har köpt nya pocketböcker
• Jag har letat fram diverse tidsfördriv som Yatzy, kortlek och M.I.G-spel.

Nu tror jag att jag har tänkt på det mesta....

Det ska bli UNDERBART!!!!
Lördag 15 Mars 2008 - Göteborg
Hej, nu är jag på plats på mässan! Och det är väldigt mycket folk.
Det är dessutom otroligt roligt att träffa er från "Forumet".

Jag ser fram emot ännu en dag med att dela med mig av reseinspiration.

Hej hopp, nu ska jag fortsätta dela ut små tävlings-lappar!

Och jag vill dessutom passa på att gratulera IVAN till årets Turistinpiratör! GRATTIS !!

/Stumpan
Onsdag 12 Mars 2008 - Barcelona
Jag måste få berätta om en litterär resa jag gjorde 2006.
Jag bodde och arbetade i Barcelona och fick uppmaningen/tipset av en kollega: -Du måste läsa "Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafón.

Sagt och gjort. Jag köpte boken och kan säga att jag sträck-läste den. Det som var mest intressant, var att den utspelar sig i det område där jag jobbade, så jag kunde varje dag gå samma gator och se samma saker som huvudpersonen gjorde. Helt magiskt.

Boken handlar om:
Daniel Sempere är 10 år när hans pappa tar honom med till De bortglömda böckernas gravkammare i Barcelonas gamla stad. Där finner han romanen Vindens skugga av den bortglömde författaren Julián Carax, läser den under en natt och blir fullkomligt besatt av den och av dess mystiske författare. Sökandet efter svaren på alla gåtor som omger boken och dess författare kommer att prägla Daniels liv för all framtid. Varför har någon ansträngt sig så för att sopa igen alla spår efter Julián Carax? Varför bevakar den sadistiske kommissarien Fumero varje steg Daniel tar? Varför börjar Daniels eget liv alltmer påminna om Julián Carax? När Daniel till slut finner både kärleken och svaren på alla gåtor har läsaren fått ta del av en totalt uppslukande berättelse, lika gäckande gåtfull, romantisk, mystisk och lockande som det labyrintiska gatunätet i Barcelonas gamla stad.

Och det är framförallt en kärleksroman, om olycklig kärlek och livslång längtan.

Jag tyckte att det var en höjdar-bok!!!

/Stumpan
Tisdag 11 Mars 2008
Jag är hur laddad som helst inför årets TUR-mässa!
Den här gången ska jag jobba både lördag och söndag i Reseguidens monter. Det ska bli roligt att träffa alla som jobbade förra året och så klart alla andra res-sugna på mässan.

Jag har varit i Kambodja sen sist och det är ett resmål jag kan berätta mycket om. Ett mycket intressant land med en brutal historia. Jag reste runt under två veckors tid och hann se mycket fascinerande platser.

Plus att jag gärna pratar om dykning i Thailand också.

Kom gärna fram och säg hej, när vi ses på mässan!

Hälsningar

Stumpan