Stina88s blogg

Måndag 22 Januari 2018 - Stockholm

Min Topp 5 - Malaysia

Sedan jag besökte Malaysia för första gången så har det varit en stor favorit. Den fina mångkulturella miljön som till största del består av en blandning utav Malayer, Kineser & Indier ger en stor variation av fantastisk underbar god mat. Malaysias dominerande religion är Islam, men pga mångkulturen så finns det förutom moskéer också en stor variation av kyrkor och olika tempel.

Malaysia består utav två delar, Melacka halvön och Borneo. Eftersom jag inte har besökt Borneo så riktar jag in mig på Melackah halvön :) Det finns många platser att berätta om, men här är mina topp 5 :

1. Kuala Lumpur
Malaysias huvudstad.. En helt underbar stad som bara måste besökas. Här i KL hittar vi bl.a dom berömda tornen Petronas twin towers som är en av världens högsta byggnader. Du kan även besöka KL tower som även det ger en underbar utsikt. Ta också en tripp till Batu caves, en kalkstensgrotta 272 trappsteg upp. Besök också alla parker i Lake Garden, shoppa i några av alla gallerior som finns, ät gott och missa inte fontänshowen nedanför Petronas varje kväll. Just det, missa för all del inte Chinatown och Little india!2. Perhentian Islands
Mina absoluta favoritöar. Perhentian Kecil är mer backpacker ö medans Perhentian Basar är lugnare. Här finns inga vägar överhuvudtaget utan här gäller det att vandra till fots på dom få stigar som finns eller åka båttaxi runt till olika stränder. Det ända man gör här är att dyka (om man gillar det), snorklar, badar tillsammans med fiskar, små revhajar och sköldpaddor, och bara slappar i solen.. Bungalowsen ligger uppradade längst med stränderna med endast regnskog bakom. Heeelt underbart!3. Langkawi
Här har vi Malaysias antagligen mest populära och kända ö. Också en av dom öar som har mest att erbjuda. Jag bodde vid Pantai Cenang (Pantai betyder strand) , men det finns massor av fina stränder att välja mellan. Vid Cenang finns det många budget ställen att välja på men även dyrare resorter om man föredrar det. Det är också här allt gatuliv finns. Dom andra stränderna är lite mer lyx och mer lugn och ro. På Langkawi finns mycket att göra som t ex: Cable car & sky brigde som man hittar i Origental village (som även har massor av annat att erbjuda, bl.a 3d museum), det finns risodlingar och museum att besöka, olika turer på vattnet som Mangrove tour eller Island hopping som går att göra med båt, vattenskoter eller kajak. Det stora monumentet Eagle Square som alltså är en staty av en stor örn.. Ta också en dag och hyr en moppe och åk runt ön för att utforska lite för dig själv.. Glöm inte alla vattenfall! Det finns mycket mer att skriva om Langkawi men jag nöjer mig där haha ;)


4. Cameron Highlands
Detta ställe ligger högt uppe bland bergen, mitt i Malaysias regnskog. Det tar ett tag att ta sig hit och vägen är slingrig, men det finns många häftiga saker att göra. Besök t ex några av alla farmer som finns, som jordgubbsfarm eller honungsbi farm, på gå jungle treeking i urskogen eller varför inte besök någon bergsby för att se hur dom lever.. Ett annat måste är att besöka någon av te plantagen som finns samt templet Sam Poh. Kom ihåg att det är kyligare här, så ta på varmare kläder.
5. Georgetown
Den här staden tycker jag definitivt är värt ett besök. Speciellt om ni är i Langkawi, för då kan man bara ta en 2-3 timmars båt över.
Georgetown är mest känt för sin fantastiska mat. Ett måste här är att gå runt i staden och upptäcka all gatukonst som finns, speciellt runt om Armenian street. I Georgetown hittar du även ett stort antal tempel som är värda ett besök. Det största ligger en bit utanför och heter Kek Lok Si, detta tempel sägs vara Sydostasiens största buddhistiska tempel. Besök också Clan Jetties, som är kinesiska trähyddor byggda på pålar i vattnet kan man säga.. Jätte mysigt att gå runt där. Här finns också Little India och Chinatown.
Den ända bilden jag har kvar från Georgetown, men dessa grabbar gör världens godaste indiska mat!


Det finns såklart sååå mycket mer i Malaysia, så många mer fantastiska öar att besöka som Pulau Redang, Rawa, Tioman och många mer..
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet