Resejennys blogg

Söndag 28 Januari 2018 - Grekland

Min topp 5 - Parga

Parga är ett fantastiskt resmål, framförallt om man är ute efter ett romantiskt resmål! Litet, mysigt och helt fantastiskt. Här kommer mina fem topp tips till alla som besöker Parga:

1: Grekisk sallad! Alltså, hur kan tomaterna, oliverna och fetaosten smaka så fantastiskt gott? Jag bara ÄLSKAR den grekiska salladen och hur man kan kombinera den med den övriga maten. Hur gott är det inte med grillad fisk och grekisk sallad eller grillade kycklingspett och grekisk sallad?!

2. Promenera! De små gatorna som slingrar sig upp och ned genom byn är helt fantastiska. Genom att promenera hittar du små matmarknader som du annars inte hade hittat och små familjära caféer och tavernor där det absolut bästa servicen och upplevelsen finns!

3. Hyr moped! När du har promenerat gata upp och gata ned i den lilla byn så är mitt tips att hyra en moped. En bit utanför Parga rinner Acheron-floden och enligt den grekiska mytologin är det här gudinnan Thetis doppade sin son Akilles för att göra honom odödlig, dock doppades inte Akilles häl... Vattnet i Acheron-floden är glasklart och ISKALLT, eftersom det kommer ifrån bergen. Här kan man välja att vandra en bit upp i floden mellan bergen, rida eller åka gummibåt. Vi valde att vandra upp en bit och eftersom vattnet var så klart såg man fiskarna som simmade förbi.

4. Snorkla! Visst, det är kanske inte lika färgglatt som i exempelvis Asien eller Australien men här finns gott om olika sorters fiskar och bläckfiskar att titta på. När man är under ytan går tiden så snabbt för det finns så mycket att titta på, en helt ny värld!

5. Upplev soluppgången! Gå upp innan solen hinner komma över horisonten, för soluppgången i Parga är magisk! MAGISK! Med en kopp kaffe i handen och tystheten i öronen, det finns ingen annan mindfulness som fungerar bättre för att hitta sitt inre lugn! Testa!

Så, det var det mina vänner. Åk till Parga och upplev detta fantastiska resmål, det är verkligen att rekommendera!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet